U16/A: Itthon sem jelentett gondot az Újpest

A DEAC Kosárlabda Akadémia első számú kadett alakulata az Újpest fiataljait fogadta a Tóth Árpád Gimnázium csarnokában. Bazsik Péter fiai közel negyven pontos győzelemmel folytatták a diadalmenetet a korosztályos bajnokság rájátszásának 11.fordulójában.

A mérkőzés elején Balai és Fekete-Gál találataival hamar előnyre tett szert a DEAC, majd Richter révén a fővárosiak is megkezdték a pontgyártást, de Antal triplájával már kis híján tízre kúszott a debreceni előny. (17-8) Az etap végéhez közeledve Fekete-Gál és Szilágyi vezényletével magasabb fordulatszámon pörögtek a hazaiak, így az első tíz perc végére kétszámjegyű különbséggel álltak a felek. (32-19) A folytatásban a Megyeri Tigrisek próbáltak fogást találni a hajdúsági gárdán, Barabás és Schmidt kosaraival kozmetikáztak a differencián, de a félidőre Sziegl és Fekete-Gál sikeresen tovább növelték a házigazdák fórját. (51-35)

A kiegyenlítettebb küzdelmet hozó második etap után ismét a DEAC dominált: Fekete-Gál ott folytatta, ahol abbahagyta, majd Fekete Balázs hármasa borzolta a lila-fehérek kedélyeit. (63-39) A záró periódus előtt Hámornyik és Antal remekelésével továbbra is csak távolodtak a fehér-feketék, és rendre válaszoltak az újpestiek felzárkózási kísérleteikre. (77-48) A negyedik játékrészben a kiépített előnynek köszönhetően hátradőlhetettek akadémistáink, de Kincses és Csécsei tovább gazdagították a hazai találatokat, majd Antal elsüllyesztett triplája után eldőlni látszott a találkozó. (88-52) A túloldalon Gyöngyösi és Barabás próbáltak szépíteni, de Csécsei és Váróczy kis híján a száz pontot is átlépve, magabiztosan zárták le az összecsapást. (99-62) A Bazsik-csapat így jelenleg 10-0-ás mutatóval áll a rájátszásban, az utolsó két forduló előtt.

DEAC KA U16/A – Újpest MT/A 99-62 (32-19, 19-16, 26-13, 22-14)

DEAC: Hámornyik 5, Sziegl 6, Fekete-Gál 22/6, Balai 7/3, Fekete 11/9, csere: Antal 16/9, Szilágyi 9, Váróczy 4, Nagy 4, Kincses 2, Csécsei 10, Mátyus 3.

Vezetőedző: Bazsik Péter

Másodedző: Jávor Barna