U16/A: Kettőből kettő

A DEAC Kosárlabda Akadémia első számú kadett alakulata mindkét mérkőzését sikerrel zárta a hétvégén. Bazsik Péter fiai szombaton a Szolnok csarnokában diadalmaskodtak, a hét utolsó napján pedig hazai pályán a Sopron akadémistáit múlták felül.

A szolnoki összecsapás elején még ismerkedtek a felek, majd a jól váltott ritmust DEAC: Váróczy Gergő és Fekete-Gál Csongor kosaraival hamar előnyre tettek szert. (6-11) A hátralévő percekben sikerült fogást találni a hazaiaknak a debreceni gárdán és három perccel az etap vége előtt már egállal álltak a csapatok. A hátralévő minutumokra rendezte sorait a vendég gárda, Váróczy és Csuja találatainak köszönhetően hat pontos fórral várhatták a folytatást. (14-20) A második negyedben próbáltak zárkózni a hazaiak, de Csécsei Gergőék szépen hárították a fordítási kísérleteket, így a félidőre Csuja és Váróczy kosaraival már kis híján tízzel mentek a mieink. (30-39)

A fordulás után ott folytatták a fehér-feketék, ahol abbahagyták: Fekete-Gál megmozdulásaival már kétszámjegyű fórral álltak. (34-46) A folytatásban próbálkozott lépést tartani a Szolnok, de Fekete-Gál pontjaival kiegészülve a tíz egységnyi DEAC előny állandósulni látszott. (45-55) A záró etapban Mátyus Marcell hárompontosa után már tizenkettőre kúszott a hajdúsági vezetés, ami Fekete-Gál és Csuja kosarainak köszönhetően, a házigazdák próbálkozásainak ellenére is kitartott a dudaszóig. (58-71)

Rövid pihenőt követően vasárnap este a Sopron alakulatát látták vendégül akadémistáink a Tóth Árpád Gimnázium csarnokában. Bazsik Péter fiai nem kímélték ellenfelüket: már a mérkőzés elején egy 11-0-ás rohanással mutatkoztak be hazai pályán a dunántúliaknak. A folytatás sem alakult másképp, Fekete-Gál és Csécsei kosaraival már tíz perc játék után több mint húsz egységnyi előnyt építettek ki maguknak. (31-10) A folytatás sem alakult másképp, a DEAC teljes mértékben uralta a játékot, a kiváló védekezésnek köszönhetően mindössze kilenc pontot engedélyeztek a soproniaknak az etap során. A pihenő előtt Fekete-Gál és Csuja találataival, és a remek csapatmunkával kis híján megduplázták kezdeti előnyüket. (59-19)

A fordulás után valószínűleg a hazaiak tetemes előnyének köszönhetően kissé lassulni látszott a játék tempója, de Szilágyi Péterék fórja már így is az ötvenet súrolta. (83-34) A negyedik játékrész nem tartogatott sok meglepetést, Mátyus Marcellék a száz pontos álomhatárt is átlépve, saját szájízük szerint zárták le a nagyarányú DEAC sikert hozó találkozót. (108-40) A cívisvárosiak így 12-1-es mérleggel, csoportjuk éléről várhatják a Nemzeti Kadett bajnokság folytatását.

Szolnoki KA/A – DEAC KA U16/A 58-71 (14-20, 16-19, 15-16, 13-16)

DEAC: Fekete-Gál 29, Makray -, Váróczy 8, Csécsei 6, Mátyus 6/3, csere: Csuja 16/9, Szilágyi 4, Kincses 2, Nagy -, Laluska -.

DEAC KA U16/A – Soproni SI KA SMAFC/B 108-40 (31-10, 28-9, 24-15, 25-6)

DEAC: Fekete-Gál 30/3, Szilágyi 12, Váróczy 17/3, Csécsei 3/3, Csuja 15/3, csere: Mátyus 16, Nagy 10, Makray 3, Kincses 2, Laluska -.

Vezetőedző: Bazsik Péter

Másodedző: Jávor Barna

Bazsik Péter: – Összességében sikerült előre lépnünk mind a két mérkőzésen, a Szolnok ellen egy szorosabb meccset játszottunk, ahol talán jobb megoldásokat láttam, és kevesebb buta labdát, mint a hazain. Azt mindenképpen ki kell javítanunk, hogy ne legyenek ilyen 3-4 perces kihagyásaink, ezt meg fogják majd bosszulni az ellenfelek, főleg így a rájátszásra készülve. Dolgozunk tovább, még nem tartunk ott, ahol szeretnénk, de már látjuk azokat a dolgokat, amiket gyakoroltunk az edzéseken.