U16/A: Magabiztos diadal

Az első számú kadett gárda a Szombathelyi Sportiskola alakulatát fogadta a hét utolsó napján, Gál Balázs legénysége csapatként működve szép játékkal aratott magabiztos győzelmet a Szent Efrém tornacsarnokban.

Az elmúlt fordulóban a Vasas elleni fiaskó után sikerre éhezve léptek parkettre akadémistáink, akik egy 6-0-ás kezdeti futással adták meg a mérkőzés alaphangját. Ezután a túloldalon is esett egy tripla, de ez sem zökkentette ki a mieinket, ugyanis Váróczy pazar zsákolásával tovább folytatták az építkezést. (10-3) Az első tíz perc végéhez közeledve sem csökkent a fehér-feketék lendülete, a Szombathely Horváth vezetésével próbált ugyan tapadni, de Sziegl és Fekete-Gál rendre válaszolt a vendég akciókra, ezzel megőrizve kezdeti előnyüket. (21-14) A második negyedre kicsit lelassult a játék, triplákkal folytatták a vendégek a hátrányuk olvasztását, de a remek hazai megoldások következtében Sziegl duplája után már kétszámjegyű fórral álltak a hajdúságiak. (32-22) A szünet előtti minutumokban már nem sok találat esett, majd a negyed vége előtt Fekete-Gál távolijával megtartották előnyüket akadémistáink. (35-24)

A fordulás után még magasabb fokozatba kapcsolt a DEAC, és Váróczy három hibátlan triplájával fűszerezett 11-2-es rohamot produkáltak, időt is kért a vasiak mestere. (54-28) A gyors taktikai megbeszélést követően Szász-Veres gyarapította a hazai pontokat, majd Sziegl szép ziccerével folytatták az pontgyártást. A negyedik játékrész előtti pillanatokban Makray és Nagy tartották a frontot, majd a szakasz Handari szép elfutásával zárult, így közel negyven pontnyi különbséggel vágtak neki a záró felvonásnak a hajdúságiak. (70-32) Az utolsó negyed is az előzőhöz hasonlóan Váróczy hárompontosaival kezdődött, majd Sziegl volt eredményes, ezzel tovább növelve a felek közötti differenciát. (82-36) A végjátékban még próbált szépíteni a dunántúli gárda, de a győztes kiléte ekkor már nem volt kérdéses, Szilágyi és Vántus találataival magabiztosan zárták le az összecsapást a házigazdák. (94-43) A ötven egység feletti sikerhez minden játékos pontokkal járult hozzá, viszont a számos kiemelkedő egyéni teljesítmény mellett Váróczy Gergő számai mindenképp említésre méltóak: 27 ponttal, 10/7 hárompontossal és 33-as VAL mutatóval nyugtázta a találkozót a cívisvárosiak kiválósága.

DEAC KA U16/A – SZOMBATHELYI SPORTISKOLA U16 94-43 (21-14, 14-10, 27-6, 24-11)

DEAC: Szász-Veres 5, Makray 8, Váróczy 27/21, Nagy 2, Sziegl 14, csere: Fekete-Gál 20/6, Wágner 2, Szabó-Zsámba 4, Szilágyi 4, Szabó 2, Vántus 4, Handari 2.

Edzők: Gál Balázs, Szendrei József

Gál Balázs: -Alapvetően nagy intenzitással és különösen jó csapatszellemmel kosárlabdáztunk, egymásért küzdöttek a srácok a pályán, ezért szeretném megdicsérni a csapatot. Olyan arcukat mutatták ma, ami abszolút előrevisz minket, ebben látom a jövőbeli sikerességünket. Az első félidőben sajnos nem voltunk elég pontosak a befejezéseknél, apróságokon múlt, hogy nem volt még több sikerélményünk. A folytatásra azonban pontosabbak tudtunk lenni, és így magabiztosan győztünk.