U16: A mérkőzésbe került a rövidzárlat

Tizenhét pontos, 72-55-ös vereséget szenvedett a DEAC Kosárlabda Akadémia U16-os együttese a Szombathelyi SI KA otthonában. Tedi Bukov és Halmai Norbert tanítványai még harminc percet követően is jobban álltak ellenfelüknél, azonban a záró felvonás legkevésbé sem terveik szerint alakult.

Pedig kifejezetten jól indult a mérkőzés Varga Boldizsárék számára, akik 8-8 után a következő nyolc pontjukra már nem kaptak választ a szombathelyiektől. Az első negyed végeredményét a debütáns Orosi Bálint kosara állította be, 16-8-as vendég előnyről várhatták a folytatást a felek. A következő etap első két DEAC-találatát is Orosi jegyezte, majd Debreczeni Olivér is elkapta a fonalat, a tizenötödik percben tízzel vezetett a Debrecen. (18-28) A hazaiak Pesti Péter lévén igyekeztek lopni a távolságot, a nagyszünetre hárommal közelebb is kerültek a mieinkhez. (25-32)

A második félidőre egy jóval sikeréhesebb vasi gárda jött ki az öltözőből, győzelmi szándékaikat pedig egy 8-0-s futással kommunikálták csapatunk felé. (33-32) Czipka Milán kettese még időben kimozdította a gödörből fiataljainkat, majd Debreczeni és Varga is eredményes volt, amivel a harmadik negyed közepén újfent a Bukov-legénység járt előrébb. (33-38) Az elsősorban Pesti pontjaira építő Szombathely 40-40-nél ismét egalizálni tudott, de Varga duplájának köszönhetően a DEAC kezdhette minimális fórral az utolsó felvonást. (43-44)

A záró tíz percben ifjoncaink kártyavárként omlottak össze, a hazaiak előbb egy 8-0-s, majd egy 12-3-as periódust produkáltak, amivel lehetetlen helyzetbe hozták a teljesen leblokkoló Jankó Csabáékat. (65-50) A negyedik negyedet 29-11-re nyerték meg a szombathelyi fiatalok, akik így a végső győzelmet is bezsebelték. Keseregni nincs idő, visszavágni annál inkább lesz, hiszen egy hét múlva ismét összecsap a két alakulat a Szent Efrém Tornacsarnokban.

Szombathelyi SI KA/A – DEAC Kosárlabda Akadémia U16 72- 55 (8-16, 17-16, 18-12, 29-11)

DEAC KA U16: Jankó 5/3, Seszták 10, Makray, Czipka 6, Varga 11.
Csere: Debreczeni 12, Orosi 11/3, Szűcs, Szabó, Zsíros, Vitányi.
Vezetőedző: Tedi Bukov
Másodedző: Halmai Norbert

Tedi Bukov: – Remekül kezdtünk, jó játékokat hívtunk, és megfelelő energiával kosárlabdáztunk. A második félidőben semmi nem sikerült, úgy éreztem, mintha kikapcsolták volna a fiúkat. Elveszítettük a kontrollt a mérkőzés alakulása felett, a védekezésünk pedig összeomlott. Remélem, ez a vereség feltüzeli a csapatot, és jövő héten revansot tudunk venni.