U16/A: “Minden játékos előrelépett”

Első számú kadettjeink 2023/2024-es bajnoki szezonját Jávor Barna vezetőedző értékelte stábunknak.

DEAC: Milyen út vezetett a “B” döntőig, hogyan alakult a rájátszás vége és a keresztjáték?

Jávor Barna: -Először is szeretném megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjak a stábomnak (Daniella, Anna, Csabi, Lali), egész évben nagyon nagy melót raktak bele, hogy minden a lehető legjobban működjön, ezen kívül köszönöm az Akadémia részéről a stabil hátteret, amelyet biztosítottak. Nem mehetünk el szó nélkül a szülői gárda mellet sem, akik egész évben a háttérből segítették a munkánkat, nekik is nagyon szépen köszönöm! Végül a bajnokságról: március végén mikor 1-2 hét leforgása alatt elvesztettük két kezdőjátékosunkat a szezon hátralévő részére átkellett alakítanunk a keretet, a fiatal játékosokra még nagyobb feladat hárult, megváltoztak a játékosok szerepei.

Összességében pozitívan reagált a csapat. Csanád és Nándi helyzetét nagyon sajnálom, mert egy játékosnak ez a legfontosabb, hogy pályán tudjon lenni és játszhasson, ha tehettem volna odaadtam volna a lábamat, hogy játszani tudjanak. A rájátszás végén már tudtuk, hogy keresztjátékot kell játszanunk és egy kompetitív, ügyes játékosokból álló Körmend lesz az ellenfelünk. Az egész párharcban az idegenbeli mérkőzés utolsó két percét sajnálom a legjobban, ahol volt egy black-out és egy -12-es etapot csináltunk, amivel 30 pontos hátrányt kellett volna ledolgoznunk. A hazai meccsen nagyon nagy energiával kezdtünk és egy negyed alatt eltüntettük a hátrány felét, de sajnos utána kiegyenlített játék folyt a pályán, nem tudtuk tovább csökkenteni a hátrányunkat, végül pedig 14 pontos győzelemmel búcsúztunk a hazai pályától a Körmend pedig megérdemelten jutott az „A” döntőbe.

Hogyan emlékszel vissza a szezonra, mi volt a legemlékezetesebb?

JB: – A prágai EYBL tornát említeném és ennek az összes mérkőzését, erős ellenfelek ellen tudtunk játszani, rendkívül hasznos tapasztalatokkal gazdagodtunk abban a néhány napban.

Hogyan értékeled az idényt, milyen érzésekkel tölt el a helyezés?

JB: – Először, hogy erre választ kapjunk, meg kell fogalmaznunk, kinek mit jelent az eredmény adott helyzetben. Számomra egész évben az volt a legfontosabb, hogy minden játékos a lehető legtöbbet tudja fejlődni, ha ezt nézzük, akkor szerintem eredményes szezont zártunk, minden játékos előrelépett, ki látványosabban ki kevésbé. Nem szeretek kiemelni játékost, de Vadai és Gábor-Győri év végére rengeteget fejlődött. Az „A” döntőbe nem sikerült bejutnunk, tehát, ha csak a száraz számokat nézzük kudarcot vallottunk, DE: az egész szezonban a Mi csapatunkban játszották a legtöbb percet a fiatal kadettek (2009-es születésűek) és a 2010-es serdülők csak nálunk kaptak szerepet, ezek csak rájátszás csapatok elleni mérkőzéseket tartalmaznak. Számomra ez a nagy eredmény.

Pályán töltött idő korosztály szerint a Nemzeti Fiú Kadett bajnokság 2023/2024-es szezonjában

Milyen egyéni teljesítményeket említenél még az idény során?

JB: –Abszolút meg kell említenünk Szafkó Márkot, aki egész évben húzta a csapatot egy évvel fiatalabbként. Ha folytatja a kemény munkát és a még tudatosabb életmódot, amit egész évben próbáltunk kialakítani a csapaton belül, hogy mit eszel, mennyit alszol, hogyan alszol, hogyan edzel stb., akkor a következő évek reménysége lehet. Extra dobással rendelkezik, sokáig domináns volt az egész ligában, a következő időszakban a labdás fejlesztése kulcsfontosságú lesz, hogy még magabiztosabb legyen a játék ezen részében. Az országos „B” döntőn Gábor-Győri Zsombi kapta a csapat legjobbja díjat, úgy gondolom ez egy szép visszacsatolás arra az útra, amit nálunk végigjárt ebben a két évben Hajdúhadházról bekerülve.

Hogyan alakul a nyári időszak?

JB: –Az országos döntő után volt egy kis pihenő, megtörtént a csapat átadás a srácok már az új stábbal dolgoznak együtt június végéig. Számomra pedig új fejezet kezdődik a karrieremben, a következő évtől helyet és bizalmat kaptam az NB1-es csapat stábjában. Jelenleg a következő évi keret kialakításán dolgozunk gőzerővel. Ezen kívül önképzésre, nyelvtanulásra és azért pihenésre is jut majd idő. A csapatomnak köszönöm ezt a két évet, követni fogom a fejlődésüket edzéseken és mérkőzéseken is.