U16/A: Nem jelentett gondot a tartalékos Vasas

Ötvenöt pontos győzelmet aratott a DEAC Kosárlabda Akadémia U16/A csapata a tartalékos kerettel kiálló Vasas Akadémia/B otthonában a Nemzeti Fiú Kadett Bajnokság alapszakaszának ötödik fordulójában. Bazsik Péter együttese így 5-0-ás mérleggel áll az idényben.

A fővárosban lépett parkettre a hajdúsági gárda, ahol már az első etapban ők diktálták a tempót. Öt perc alatt egy 2-17-es futással már kétszámjegyű előnyre tettek szert Fekete Balázsék, aki remek megmozdulásaival, tizenhárom ponttal gazdagította csapatát, így tíz perc játék után több mint tizenöt egységnyi fórral álltak a vendégek. (10-27) A folytatásban sem csökkent a DEAC lendülete, töretlenül szórták a kosarakat, és az etap során mindössze kilenc pontot engedélyeztek a Vasasnak. A félidei eredményt Halasy Örs állította be sikeres közelijével hazai részről, de már a szünet előtt tetemes előnyt építettek ki maguknak a mieink. (19-50)

A fordulás utáni játékrész kiegyenlített küzdelmet hozott, rendezték soraikat a budapestiek és Flanek Vilmos akcióival mindössze egy ponttal maradtak el akadémistáinktól a 16-17-es periódus során. (35-67) A záró felvonásban ismét megállíthatatlannak bizonyultak a mieink, majd Fekete kosarával, a véghajrában sikerült elérni a százpontos álomhatárt, s végül nagyarányú győzelemmel távoztak a fővárosból.

Vasas Akadémia/B – DEAC KA U16/A 45-100 (10-27, 9-23, 16-17, 10-33)

DEAC: Fekete 25/3, Laluska 22/3, Makray 4, Kincses 4, Hámornyik 2,

Csere: Váróczy 9/3, Csécsei 10, Szilágyi 2, Wladimir -, Csuja 6, Fekete-Gál 16.

Vezetőedző: Bazsik Péter

Másodedző: Jávor Barna

Bazsik Péter: – Az első félidőben jól játszottunk, rendeben volt a védekezés, így jó ritmusban tudtunk támadni is. A harmadik negyedben visszább vettünk, így sorra kaptuk a könnyű kosarakat, erre szeretném is felhívni a srácok figyelmét, egy egál meccsen ez nem férhet bele. Szerencsére ezt a mérkőzés végére kijavítottuk, és összességében elégedettek lehetünk.