U16/A: Ötven pontos diadal Szolnokon

Gál Balázs és Szendrei József legénysége egy újabb idegenbeli győzelemmel gazdagodott a korosztályos bajnokság szombat délutáni fordulójában. A hajdúságiak Szolnokon végig vezetve, ötven pontos diadallal nyugtázták a találkozót.

A felek már a mérkőzés elején egymásnak feszültek, és hamar beindult a pontgyártás, ám a DEAC Váróczy és Sziegl vezetésével kemény tempót diktált, minek eredményeként tíz pontos vendég előny állt az eredményjelzőn. (12-22) A negyed hátralévő perceiben nem sok babér termett a házigazdák számára, ugyanis a debreceniek egy 12-2-es futással megduplázták fórjukat az első tíz perc végére. (14-34) A folytatásban Váróczy parádés zsákolásával tovább robogott a fehér-fekete gárda, majd próbálkozott a hazai alakulat kozmetikázni, ám ezt megtörve Szász-Veres húzta a gyűrűbe a labdát, ami már harminc egységnyi vendég vezetést jelentett. (22-52) A szünet előtt a Szolnok triplákkal igyekezett felzárkózni, de Szilágyi és Sziegl remekelésével a differencia így is a mieink javára nőtt. (30-67)

A harmadik negyed is hasonlóképpen alakult, Váróczy és Vántus újabb pontokat tettek a közösbe, így az etap derekára egy újabb tízessel gyarapítottak fórjukat akadémistáink. (41-84) A záró periódus előtti minutumokban felváltva estek a találatok, de ekkor már Sziegl akcióival a százat súrolta a cívisvárosi pontok száma. (49-92) Az utolsó felvonásra már nem sok nyitott kérdést hagytak Gál Balázs fiai, Nagy és Szász-Veres tovább vezette a csapatot, majd Szilágyi duplájával, a százas álomhatárt jócskán átlépve, kerek ötven pontos győzelemmel zárta a tiszaligeti túrát a hajdúsági együttes. (64-114)

Szolnoki KA/A – DEAC KA U16/A 64-114 (14-34, 16-33, 19-25, 15-22)

DEAC: Váróczy 27/9, Szász-Veres 14, Sziegl 24, Nagy 16, Vántus 10, csere: Handari 10, Vállai 3, Szűcs 2, Szilágyi 8/3, Vágó -, Pálfi -.

Edzők: Gál Balázs, Szendrei József