U16/A: Sorsdöntő roham a szünet után

A DEAC Kosárlabda Akadémia első számú kadett együttese hazai pályán fogadta a Beszterce KK fiataljait a korosztályos bajnokság hétközi fordulójában. A fehér-feketék a harmadik etapban szerzett előnynek köszönhetően tovább növelték győzelmeik számát a rájátszásban.

Lendületesen kezdett a hazai gárda, Laluska és Csuja vezényletével hamar előnyre tettek szert, majd később Mátyus akcióinak köszönhetően tovább gyarapodott a DEAC előny. (13-8) A folytatásban Sziegl és Fekete remek megoldásainak hála kétszámjegyű differenciával álltak a felek az első tíz perc végére. (20-9) A folytatásban a Beszterce magasabb fordulatszámra kapcsolt, és könnyebben kihasználta a debreceni védelem apróbb hibáit, az etap derekán már csak hét volt közötte, így jókor jött Csuja távolija és Kincses labdaszerzése. A szünet előtt sikeresen visszaépítették tíz feletti előnyüket. (35-23)

A fordulás után egy összeszedettebb DEAC lépett parkettre: Laluska és Sziegl összjátékával kemény tempót diktáltak a debreceniek, majd Fekete Balázs is tovább növelte a hazai pontokat hibátlan hármasával. (44-25) A negyed feléhez közeledve Hámornyik és Sziegl találataival továbbra is távolodott a hajdúsági együttes, már harminc egységnyire hízott a fórjuk. (50-29) A hátralévő minutumokban szépen őrizte előnyét a cívisvárosi együttes, Fekete és Kincses remekelésével állandósulni látszott a differencia. (66-33) A záró etapban Balai és Fekete jól tartották a frontot, ám a salgótarjániak a véghajrában sem adták fel. (75-46) Az utolsó minutumokban is küzdöttek a kék mezesek az eredmény kozmetikázásának érdekében, de a fehér-feketék magabiztosan zárták le az összecsapást, ezzel megszerezve ötödik győzelmüket is a rájátszásban. (81-53)

DEAC KA U16/A – Beszterce KK 81-53 (20-9, 15-14, 31-10, 15-20)

DEAC: Fekete 23/12, Laluska 11, Sziegl 6, Hámornyik 10, Csuja 9/3, csere: Kincses 2, Balai 6, Mátyus 12, Bulik -, Hárskuti -, Győrvári 2.

Vezetőedző: Bazsik Péter

Másodedző: Jávor Barna

Jávor Barna: -Sajnos nem sikerült olyan intenzitással kezdeni a mérkőzést, mint ahogy terveztük. A félidőben fejmosást kellet tartanom a játékosainknál, úgy gondolom a harmadik negyed volt a kulcs, ott sikerült úgy játszani, ahogy az a csapattól elvárható. A főtáblán szereplő csapatok ilyen sebességgel, játszanak, nekünk is ehhez kell közelíteni, ha az év végén elszeretnénk érni a céljainkat.