U16/B: A második félidőben döntötte el a Pécs

Csak megnehezíteni tudta a PVSK dolgát a DEAC Kosárlabda Akadémia második számú kadettcsapata, azonban a bravúr elmaradt: a mecsekaljai együttes huszonnyolc pontos sikert aratott a Tóth Árpád Gimnáziumban.

A találkozó egy debreceni triplával vette kezdetét, majd kisebb adok-kapok alakult ki a felek között. A DEAC védelmén keletkező réseket jól használták ki a pécsiek, akik ötpontos előnyre tettek szert az első negyed végére. (18-23)

A második etapban a hajdúsági alakulat is alkalmazkodni tudott a mérkőzés ritmusához, ügyesen tartották a lépést ellenfelükkel fiataljaink. Meg is nyerték a játékrészt akadémistáink, azonban mindössze egy egységet tudtak faragni hátrányukból. (35-39)

A nagyszünet után magasabb fordulatszámra kapcsoltak a dunántúliak, ami az eredmény alakulásán is visszatükröződött, a Márkus Péter vezette vendégek jelentősen megléptek a harminc perc játékot követően. (46-63) Hiába küzdött derekasan a hazai gárda a szépítés érdekében, de a PVSK rendkívül hatékonyan kosárlabdázva pontot tett az ütközet végére.

DEAC KA U16/B – PVSK NKA/A 60–88 (18-23, 17-16, 11-24, 14-25)

DEAC: Sziegl 18, Wladimir 12/6, Bulik 10/3, Handari 9, Szabó-Zsámba 3, Zsoldos 2, Szabó 2, Vántus 2, Molnár 2, Wágner.

Edzők: Gál Balázs, Halmai Norbert

Gál Balázs: – Próbáltunk olyan stílusban játszani, amit a szezon során is képviselni szeretnénk, ez láthatóan nem annyira feküdt a PVSK-nak. A gyors támadások és az egész pályás védekezés sok energiát igényelt, ennek következtében pontatlanul játszottunk. Bizonyos etapokban közelebb kerültünk az ellenfélhez, több sikerélményünk volt, ugyanakkor számos alkalommal pedig saját magunk ellenségei voltunk. Nagyon hasznos mérkőzést játszottunk, a végeredmény csalóka is lehet a meccs képéhez viszonyítva, erre a találkozóra tudunk építeni.