U16/B: A véghajrában zárta le a Beszterce

A DEAC Kosárlabda Akadémia U16/B csapata hazai pályán fogadta a Beszterce KK együttesét, a Nemzeti Fiú Kadett Bajnokság alapszakaszának ötödik fordulójában. Gál Balázs fiai az utolsó pillanatig küzdöttek, a végén alulmaradt csapatunk.

A vendégek lendületesebben kezdték a találkozót, a második percben viszont akadémistáink is beindították a pontgyártást, méghozzá Zsoldos Milán hárompontosával. Az etap második felében Makray Áron tizenegy egységgel gazdagította a hazaiakat, távolija után már hét pontos előnyt épített ki magának a Debrecen. (18-11) A hátralévő időben egy 8-0-s periódussal átvették a vezetést a nógrádiak. (18-19)

A következő negyedben igyekeztek őrizni fórjukat a fehér-feketék, Makray közelije nyitotta a játékrészt. (20-19) A Beszterce viszont folytatta az előző periódus végi lendületét, a szünet előtt gyors elfutásokkal kis híján kétszámjegyűre növelte a felek közötti különbséget. (28-37)

A fordulás után fej-fej mellet haladt a két gárda, harciasabban léptek fel a cívisvárosiak és egy 7-0-s futással szépen faragtak le hátrányukból Csuja Lászlóék. (35-41) A salgótarjániak nem nézték jó szemmel a hajdúsági menetelést, és egy 11-3-as rohammal fejezték be a harmadik negyedet (38-51)

A záró felvonásban is harcolt a házigazda a szépítés érdekében, Hárskuti közelije után a triplába is jól állt bele, majd Gál Balázs időt kért. A taktikai megbeszélés után Sziegl vállalta el a hármast, ezzel összezavarva ellenfelét, itt elérhető közelségbe került az egyenlítés számukra. (46-55) A nagy küzdelem ellenére nem tudtak közelebb férkőzni ellenfelükhöz a mieink, és a véghajrában kétségek nélkül zárták le a meccset a kék mezesek. (48-70)

DEAC KA U16/B – Beszterce KK 48-70 (18-19, 10-18, 10-14, 10-19)

DEAC: Makray 20/3, Sziegl 5/3, Zsoldos 3/3, Wladimir 2, Csuja 5,

Csere: Bulik 2, Wágner 2, Handari 4, Hárskuti 5/3,  Nagy -, Vántus -, Győrvári -.

Edzők: Gál Balázs, Halmai Norbert

Gál Balázs: – Csalódott vagyok, mert több volt ebben a mérkőzésben. Nagyon sok ki nem kényszerített hibával játszottunk, amit sajnos nem tudtunk limitálni. Olyan dolgokat rontottunk, amiket megbeszéltünk és gyakorolni is szoktunk, azt gondolom, hogy egy-egy egyéni teljesítmény közel tudott minket tartani az ellenfélhez, de csapatszinten nem tudtunk ma úgy dolgozni, ahogy szoktunk. Sajnos a hozzáállás sem volt mindig megfelelő, így alakult ki ez a végeredmény.