U16/B: Az Oláh Gábor utcán szakadt át a gát

A DEAC Kosárlabda Akadémia U16/B csapata a Monor SE fiataljait fogadta a hétközi fordulóban. Gál Balázs fiai húsz pontos diadallal törték meg rossz szériájukat a korosztályos bajnokság rájátszásában.

A második számú kadett együttes az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban fogadta a monori fiatalokat csütörtök délben, a találkozót Schmiedt Péter triplájával indítottak a hazaiak, majd felváltva estek a találatok. Az etap derekán ismét Schmiedt hármasa zavarta össze a kék mezeseket, így újfent a DEAC vezetett. (8-6) A negyed végéhez közeledve fordítani tudott a vendég gárda, de Nagy közelijével jól állták a sarat akadémistáink, ezután újfent a Monor akarata érvényesült így az első tíz perc végére kis híján egállal álltak a felek. (15-14)

A folytatásban megint Nagy találatával jöttek vissza a hajdúságiak, majd jókor jött hazai részről a távoli dobás is, így szép lassan építkezett tovább a Debrecen. (20-16) A vendégek ismét rohamosan közeledtek, de Makray triplájával már hat pontosra hízott a házigazdák előnye. (24-18) A szünet előtt magasabb fordulatszámra kapcsoltak a mieink, és Vántus harciasságának köszönhetően már tíz egységnyi volt a különbség. (36-26)

A szünet után Makray akcióival szépen tartották előnyüket a fehér-feketék, majd Molnár Máté ziccerével már tizenhárom egységnyi fórra tettek szert. (48-35) Az időkérést követően továbbra is a DEAC diktálta a tempót: Balogh Ádám hárompontosaival tizenhatos különbséggel várhatták a záró felvonást. (61-45) Az utolsó negyedben sem adta fel a Monor, és töretlenül küzdöttek a kozmetikázás érdekében, amikor Balogh ismét egy triplát, majd egy középtávolit süllyesztett el. (69-53) A véghajrában már körvonalazódni látszott a hazai siker, Vántus hármasával magabiztosan tettek pontot az összecsapás végére a házigazdák. (80-60)

DEAC KA U16/B – Monor SE 80-60 (15-14, 26-15, 20-16, 19-15)

Vezetőedző: Gál Balázs

Másodedzők: Halmai Norbert, Szendrei József

Gál Balázs: – Örülök neki, hogy tudtuk tartani azt a felfogást, ami eredményes lehet hosszútávon. Bátran vállalkoztak a fiúk és volt is ebből sikerélményük. Arra törekedtünk, hogy jó ritmust diktáljunk, védekezésben volt egy kis hiányérzetem, bár jóval nagyobb játékosok voltak az ellenfélnél, de voltak azért jó etapjaink. Büszke vagyok a srácokra a győzelem miatt.

-Pontszerzők technikai okok miatt később lesznek elérhetőek-