U16/B: Dupla diadal Miskolcon

A DEAC Kosárlabda Akadémia második számú kadett alakulata a borsodi szomszédainknál lépett parkettre a nemzeti korosztályos bajnokság előselejtezőjében a hét utolsó napján, ahol Szendrei Fruzsina tanítványai a DSI Debrecen és a házigazda MEAFC legyőzésével a főtáblára jutásért játszhatnak majd a folytatás során.

A felkészülési időszakot és a római EYBL tornát követően első meccsüket a Kozák István vezette DSI Debrecen/A csapatával játszották a cívisvárosiak Miskolcon a bajnokság előselejtezőjében. Akadémistáink nem tétlenkedtek a „városi derbin” és már a mérkőzés elején tudatták riválisukkal győzelmi szándékaikat, ugyanis a csoportjukból mindössze egy gárda juthatott tovább a selejtezőbe. A hetven pontos diadal lehetőséget adott a DEAC-nak, hogy a Tiszaújvárost legyőző házigazdával vívjon meg a kvartett első helyéért. A délután folyamán az előző riválistól eltérő kosárlabdát képviselő miskolci együttes megizzasztotta a mieinket, ám a szép hajdúsági megoldásokkal fűszereztt huszáros végjáték eredményeként egy szoros mérkőzésen nyolc ponttal múlták felül a MEAFC U16/B csapatát, így a következő fordulóban a bajnokság selejtezőjében vívhatják ki a főtáblán történő szereplés jogát.

“Már nagyon vártuk a bajnokságunk kezdetét, a Srácok kellő komolysággal indultak neki. Az első mérkőzést szerettük volna úgy kezdeni, ami egy jó lendületet adhat a későbbiekhez. Minden játékos hozzáadott a perceivel a közös munkához, bár még tagadhatatlan volt, hogy a szezon elején járunk. A második mérkőzés egy végig kiélezett játék volt, ahol a fizikális hátrányunkat az első félidőben nagyrészt faultokkal kompenzáltuk. Tudtuk, hogy a mai délutánon a türelmes játékkal a mérkőzés végéig meccsben maradva nyerhetünk, nem az első negyed lesz a döntő. Külön öröm, hogy az utolsó 2:50 alatt öt játékosunk által 14-4-es futásunk volt, amivel végül a ki-ki mérkőzésből nyolc pontos győzelmünk született. Amellett, hogy jó érzéssel tölt el minket a napi teljesítmény, ez még csak a bajnokságunk legeslegelső lépcsőfoka, számos mihamarabb javítandó hibával. Köszönjük szépen a szurkolást! ” mondta Szendrei Fruzsina az U16/B csapat vezetőedzője.

Fiú Országos Kadett bajnokság – Előselejtező – Kelet régió – 2.csoport

DEAC KA U16/B – DSI Debrecen/A 129-59

DEAC KA U16/B – MEAFC U16/B 95-87

DEAC: Szálkai, Balla, Nagy, Somi, Székely, Szűcs, Borbély, Fórián, Mónus, Kovács, Orvos, Kedvek.

Edzők: Szendrei Fruzsina, Szendrei József