U16/B: Győzelem nélkül indult a rájátszás

A javuló játék is kevésnek bizonyult akadémistáink MEAFC elleni bajnokiján, azonban a vereség ellenére is jó szájízzel hagyták el a parkettet a debreceniek.

A szünet után idegenben folytatta a Nemzeti Fiú Kadett bajnokságot a DEAC, Szendrei Fruzsina legénysége Miskolcon lépett pályára a rájátszás első összecsapásán. Szerda este a borsodiak korai futását mindössze Nagy büntetője lassította az első etapban, így hamar kétszámjegyű fórra tettek szert a hazaiak, majd a folytatás során a mieink is éledeztek, akik Székely vezetésével igyekeztek faragni kezdeti hátrányukon. (24-10) A második szakasz már kiegyensúlyozottabb játékot hozott, Mónus és Balla kosaraival sikeresen tíz alá szorították a különbséget a hajdúságiak, a szünet előtt azonban Hamza pazar triplája ellenére is visszaépítette a differenciát a MEAFC. (46-33)

A térfélcserét követő minutumokban újfent Mónus és Székely próbálták tartani a frontot, a túloldali akciók ellenében azonban mindez csak kozmetikázást jelentett a cívisvárosiak számára, majd a hazai ritmusváltás eredményeként húsz egységnyire tornázta előnyét a rivális az utolsó felvonás előtt. (65-45) A negyedik játékrészre így már mondhatni eldőltek az érdemi kérdések, a hajrában viszont még Nagy villanása és Székely harmadik távolija szépített a kialakult differencián. (88-56)

MEAFC Jezsuita/A – DEAC KA U16/B 88-56 (24-10, 22-23, 19-12, 23-11)

DEAC: Székely 18/9, Mónus 12, Hamza 5/3, Nagy 9, Balla 3, csere: Somi 9, Pénzes -, Kovács -, Borbély -, Szálkai -.

Edző: Szendrei Fruzsina, Másodedző: Szendrei József

Szendrei Fruzsina: -A mai mérkőzés a számok alapján talán nem olyan meggyőző, mint amennyire jó szájízzel hagytuk el a pályát. Dicséret illeti a Srácokat a mentalitásukért és a fejlődésükért, amiért megdolgoztak. Sok jellemző hibánk fordult elő a mérkőzésen, ami főleg a fáradással jelentkezett, de örülök, hogy a főbb problémákat a mérkőzésen belül orvosolni tudtuk. Tetszett az egyre inkább megjelenő tudatos játék, a mini huddle-k és a felelősség felvállalása. Plusz kedvelem, hogy a játék értékelésével, új ötletek kipróbálásával tudunk játékosak lenni. Köszönjük szépen szerda este idegenben is a szurkolást!