U16/B: Meccs végi feltámadás Miskolcon

A DEAC Kosárlabda Akadémia második számú kadett csapata a borsodiak csarnokában zárta az idei esztendőt a Nemzeti Korosztályos bajnokság hétközi fordulójában. Gál Balázs tanítványai a záró etap kezdetén még tizennégy pontos hátrányban voltak, de a bravúros véghajrának köszönhetően győzelemmel utazhattak haza a Cívisvárosba.

Lendületesen kezdődött a találkozó már az első percekben felváltva estek a kosarak, a negyed derekán a MEAFC megpróbált előnyt kiépíteni magának, de Bulik Csanád hármasával jól tartotta a lépést a vendég alakulat. (10-11) A hátralévő minutumokat igyekezett kihasználni a DEAC, Molnár Máté távolijával tovább tudták növelni fórjukat, azonban a dudaszó előtt jól váltott ritmust a Miskolc, és két gyors kosárral meg is fordították az eredményt. (22-20)

A folytatás sem szűkölködött találatokban, a kezdeti lendületet reprodukálva haladtak fej-fej mellett a csapatok, aztán ismét a hazaiak akarata érvényesült jobban a parketten, így a fehér-feketék nyolc pontos hátrányba kerültek. (38-30) A szünet előtt Handari Máté és Csuja László tartották a frontot hajdúsági részről, de a borsodiak nem adták könnyen magukat, és Molnár Levente megmozdulásaival egy híján őrizni tudták a felek közötti differenciát. (48-41)

A fordulás után jól váltott ritmust a borsodi gárda, az EYBL-tornán a DEAC színeiben pályára lépő Oleár Ákos vezényletével már kétszámjegyű előnynek örvendtek a házigazdák. (57-47) Ezután Molnár távolija hozta vissza a debreceni reményeket, amit a borsodiak nem néztek jó szemmel. Sziegl Gábor sikeres akciói is kevésnek bizonyultak a fordításhoz, tíz perccel a vége előtt már tizennéggyel ment a Miskolc. (70-56)

A záró felvonásra rendezte sorait Gál Balázs csapata, és egy 11-2-es periódussal adták meg a véghajárnak az alaphangot. (72-67) Az újult erővel kosárlabdázó mieink már csak néhány pontra voltak a fordítástól, az idő és Oleárék triplái azonban ellenük dolgoztak. (80-69) A végső pillanatokban Schmiedt Péter és Sziegl kosarai hozták a megváltást, remekelésükkel mindössze egy pont választotta el akadémistáinkat a bravúrtól. A meccslabda Handari szemfülességének köszönhetően Csécsei Gergőhöz került, akinek nem remegett meg a keze, és habozás nélkül kosárra váltotta a lehetőséget. (80-81) Időt is kért a debreceni stáb, a fennmaradó másodpercekben Oleár még rádobta messziről, de a vendégek győzelmét ez már nem veszélyeztette.

MEAFC/A – DEAC KA U16/B 80-81 (22-20, 26-21, 22-15, 10-25)

DEAC: Schmiedt 5/3, Handari 4, Csuja 6, Csécsei 23/3, Győrvári -,

Csere: Sziegl 21/3 Bulik 5/3, Hárskuti 1, Szabó-Zsámba -, Nagy 10, Molnár 6/6, Vántus -.

Vezetőedző: Gál Balázs

Másodedzők: Halmai Norbert, Szendrei József

Gál Balázs: -Nagyon sok ki nem kényszerített hibával dolgoztunk a mérkőzés nagy részében, nem voltunk precízek a megbeszélt technikai és taktikai dolgokban. Az utolsó öt percben ez megváltozott, a srácok plusz energiákat tudtak mozgósítani, aminek a hatására sikerült megnyerni a találkozót. Nagyon örülök neki, hogy sikerrel tudtuk zárni a 2021-es évet, de sok dolgunk van még a jövőben. Kellemes Ünnepeket kívánok mindenkinek!