U16/B: Nem bírtuk a fordulás utáni rohamot

A DEAC kosárlabda Akadémia második számú kadett gárdája a MAFC/B otthonában zárta a korosztályos bajnokság alapszakaszát. Jávor Barna és Szendrei Fruzsina tanítványai tíz ponttal vezettek a félidőben, azonban ez is kevésnek bizonyult a folytatás sikeres abszolválásához.

A kedd délutáni hazai találkozó után Budapestre utaztak akadémistáink, ahol a kezdeti minutumokba felváltva estek a találatok: Szafkó és Debreczeni révén jól tartottak lépést riválisukkal a fehér-feketék. (7-7) A periódus második felében próbált ritmust váltani a DEAC, Szafkó és Szabó találataival hamar válaszoltak a hazai akciókra, majd Szűcs és Sándor kosarai következtében nyolc pontos vendég vezetéssel zárult az első tíz perc. (11-19) A szünet előtt Tóth-Sturza távolija fújt ébresztőt, így a hajdúságiak Turcsányi túloldali remekelésének ellenére, Szűcs és és Szilágyi kosaraival kétszámjegyűre hizlalták fórjukat.(34-44)

A fordulás után Szafkó duplájával folytatták a debreceniek, majd egy 12-0-ás futással pillanatok alatt felzárkózott a MAFC. (46-46) A negyedik játékrész előtti percekben a házigazda szájíze szerint alakult a játék, a hat hajdúsági pont pedig kevésnek bizonyult a vezetés konzerválásához, így a periódus végére már a budapestiek felé billent a mérleg nyelve tíz ponttal. (62-52) Az utolsó felvonásra próbálta összekapni magát Jávor Barna együttese, de a szűnni nem akaró Turcsányi és Deme akciók nem könnyítették meg a cívisvárosiak dolgát. A véghajrában Szűcs és Tóth-Sturza vezetésével mindent megtettek a mieink a kozmetikázás érdekében, de a MAFC győzelmét ezek a megmozdulások már nem veszélyeztették. (81-68) Az U16/B alakulat így a rájátszás 4.csoportjában a 25-32.helyért szállhat majd harcba a folytatásban.

MAFC/B – DEAC KA U16/B 81-68 (11-19, 23-25, 28-8, 19-16)

DEAC: Szafkó 15/3, Szilágyi 8, Vadai -, Szabó M. 5, Debreczeni 7/3, csere: Sándor 1, Tóth -, Tóth-Sturza 7/3, Vajas -, Szűcs 22, Nagy 1, Szabó M. 2.

Edzők: Jávor Barna, Szendrei Fruzsina