U16/B: Szoros meccsen újabb siker

Hazai pályán folytatta a Nemzeti Fiú Kadett bajnokságot a DEAC Kosárlabda Akadémia U16/B csapata. Gál Balázs együttese a hétközi MEAFC elleni diadalt követően, öt pontos győzelmet aratott a Félegyházi TSI alakulata felett.

A találkozó kezdetén a Félegyháza értékesítette jobban a helyzeteit, majd néhány perccel később a debreceni távoli dobásoknak köszönhetően hét egységnyi hazai előnyt alakítottak ki Sziegl Gáborék. (11-4) Az első felvonás folytatásában ismét a kék mezesek akarata érvényesült, egy 7-0-ás futással Várkonyi Bence vezényletével hamar ledolgozták hátrányukat. Ezután magához is hívta fiait Gál Balázs, a rövid taktikai megbeszélést követően is felváltva estek a kosarak, így tíz perc után egállal álltak a felek. (15-15)

A második periódusban Handari Máté triplájával vette ki részét a 9-2-es futásukból. (24-17) A kevés kosarat hozó negyed második felében egy 10-0-ás meneteléssel zárták az első félidőt a kiskunságiak, az utolsó percben Bán Péter közelije után már három pontos vendég vezetést mutatott az eredményjelző. (24-27)

A szünetet követően Vágó Dániel és Hárskuti Dominik révén rögtön ledolgozta hátrányát a cívisváros, majd Pálfi Attila remek szólójával már négy egységnyi fórral álltak a mieink. (32-28) A mérkőzés ezen szakaszára felgyorsult a játék, a DEAC szerette volna megőrizni a felek közötti differenciát, majd Bogdán Péter két tempós ziccerével pedig újfent gyarapította csapata pontjait. (41-35) A játérész derekán szépen nyílt tovább az olló, Vántus Botond ismét jól állt bele a hárompontosba, a végére pedig Sziegl akciójával már nyolccal mentek a fehér-feketék. (46-38)

Az utolsó tíz percben is kitartott akadémistáink lendülete, gyors elfutásokkal és egy 6-0-ás rohammal nyitották a záró felvonást. (52-38) A véghajrában nem könnyítette meg kadettjeink dolgát a vendég együttes, de az idő Vántuséknak dolgozott, Hárskuti kosarára még Farkas válaszolni tudott, így az ő megmozdulásával zárult az összecsapás. (57-52)

DEAC KA U16/B – Félegyházi TSI 57-52 (15-15, 9-12, 22-11, 11-14)

DEAC: Sziegl 10, Zsoldos 5/3, Hárskuti 7/3, Vántus 6/6, Handari 14/12,

Csere: Győrvári 1, Vágó 3, Vállai -, Pálfi 2, Szabó-Zsámba 2, Bogdán 4.

Vezetőedző: Gál Balázs

Másodedzők: Halmai Norbert, Szendrei József

Gál Balázs: -Nagyon sok ki nem kényszerített hibával játszottunk, próbáltunk az elveinkhez ragaszkodni és azt a stílust képviselni, amit egyébként is szoktunk. Magunknak tettük egy kicsit nehézzé a mérkőzést, viszont bizakodásra adnak okot a jó etapok, amikor fegyelmezettek voltunk támadásban és védekezésben is. Amikor odafigyeltünk, sikeresek tudtunk lenni, erre kell építenünk, és ezt kell még jobban kiéleznünk a jövőben.