U16/B: Tovább a siker útján

Szendrei Fruzsina legénysége kilenc ponttal verte a Zuglói Sasok gárdáját vasárnap délután a Szent Efrém tornacsarnokban.

A győri diadal után ezúttal hazai pályán szerepelt második számú kadett alakulatunk a korosztályos bajnokság rájátszásában. A hajdúságiak igyekeztek már a találkozó elején saját játékukat játszani a fővárosiak ellen, így többek között Borbély révén hét egységnyi fórral álltak a házigazdák. A folytatás során éledeztek a Sasok, így a gyors ellentámadások és a kevesebb hajdúsági pont eredményeként közelebb kerültek a mieinkhez a nagyszünetre.

A fordulás után extra energiákat mozgósítottak akadémistáink, akik Mónus és Fórián remekelésével magabiztos előnyt kovácsoltak maguknak a záró felvonás előtt. A hajrában még próbált közelebb kerülni a vendég alakulat, ám a cívisvárosiak már nem adták át a stafétát, Orvos és Szálkai kosaraival pedig újra győztesként hagyták el a parkettet, ezúttal viszont saját közönségük előtt ünnepelhettek. A fehér-feketék így újabb lépést tettek csoportjukban az előkelőbb pozíciók irányába.

DEAC KA U16/B – Zuglói Sasok/A 72-63 (18-11,14-17,23-16,17-19)

DEAC: Mónus 17/9, Borbély 14/6, Fórián 12, Orvos 6, Somi 6, Szálkai 5/3, Hamza 3/3, Balla 3/3, Nagy 2, Székely 2, Kedvek 2, Kovács -.

Vezetőedző: Szendrei Fruzsina, Másodedző: Szendrei József