U16: Dombóváron sem sikerült

Továbbra is várat magára U16-osaink első rájátszásbeli győzelme, miután Tedi Bukov és Halmai Norbert tanítványai 78-60-as vereséget szenvedtek a Dombóvári Kosársuli ellen.

Egyik kulcsjátékosa, Jankó Csaba nélkül utazott a bombaerős Dombóvár otthonába U16-os csapatunk a rájátszás harmadik fordulójában. Irányítójuk hiányában is kitűnően kezdtek a mieink, három perc után 10-2-re vezettünk. A kezdeti pofonok azonban nem megfagyasztották, inkább felrázták a hazaiakat, akik egy 14-2-es futással hatpontos előnybe kerültek az első negyed közepén. (16-10)

A kék-fehérek átmentették formájukat a második etapra is, 22-18-ról újabb tíz, válasz nélküli egységgel terhelték meg a debreceni gyűrűt, így kétszámjegyűvé vált a különbség. (31-18) A DEAC részéről Varga Boldizsár és Debreczeni Olivér tartották a frontot, a második tíz perc során kizárólag ők ketten szereztek pontot a cívisvárosiak oldalán. A félidőre egy keveset sikerült faragnunk a hátrányból, 39-31-es DKKE-fórnál érkezett el a nagyszünet.

A pihenőt követően nagyobb fordulatszámra kapcsoltak Roósz Rolandék, kinek közelijével 51-35-re alakult az állás. Tedi Bukov időkérése azonban nem állította el a vérzést, Lép Adrián büntetőivel a húszat is átlépte a differencia. (58-37) A negyed végére ugyan öt pontot lecsíptek fiaink, a hajó mégis elúszni látszott. (59-43) A felzárkózás el is maradt, tizenháromnál közelebb már nem jutottak ellenfelükhöz Orosi Bálinték. (70-57) A vereség ellenére a Debreczeni-Varga páros teljesítménye mindenképpen szót érdemel, a DEAC hatvan pontjából negyvenötöt ők ketten értek el, 24-21-es elosztásban.

Folytatás hat nap múlva, hazai pályán, a Zsíros Akadémia Kőbánya ellen.

Dombóvári Kosársuli KE U16- DEAC Kosárlabda Akadémia U16 78- 60 (20-16, 19-15, 20-12, 19-17)

DEAC KA: Seszták 2, Tóth 3, Debreczeni 24/6, Orosi 4, Varga 21/3.
Csere: Czipka 6/3, Makray, Balázsi, Szűcs, Szabó, Zsíros, Illés.
Vezetőedző: Tedi Bukov
Másodedző: Halmai Norbert

Tedi Bukov: – A vereség ellenére úgy gondolom, támadásban előreléptünk, sokkal agresszívabban kosárlabdáztunk rendezetlen védelem ellen. Ezzel szemben ellenfelünk váltásait nem támadtuk eléggé, ezekből a szituációkból pedig sok könnyű pontot szerezhettünk volna. Természetesen Jankó Csaba hiánya is érződött, megoldásai sok holtponton átlendítették már a társaságot. Egy az egy ellen kiéleződött, hogy a dombóváriak erősebbek és gyorsabbak, így legtöbbször csak fault árán tudtuk őket megállítani, huszonnégy pontot szereztek a büntetővonalról. Ahhoz, hogy a rájátszásban győzni tudjunk, majdnem tökéletes játékra, és maximális koncentrációra van szükségünk. Azon fogunk dolgozni, hogy a lehető legtöbbet kihozzuk a szezon hátralévő részéből.