U16: Ismét porondon kadett csapataink

A hétvégén jön a Nemzeti Kadett Bajnokság alsóházának következő fordulója: az U16/A hazai pályán fogadja az NKA Pécs/B gárdáját, míg az U16/B a fővárosba utazik a MAFC első számú csapatához.

Bazsik Péter legénysége hosszú idő után a saját csarnokában bizonyíthat, a dunántúli rivális látogat a Tóth Árpád Gimnáziumba vasárnap délelőtt. A hajdúsági együttes megállíthatatlannak tűnik, három nagy arányú győzelemmel állnak az alapszakaszban.

Nagyon vártuk már, hogy itthon játsszunk és hazai környezetben is megmutathassuk, mire vagyunk képesek. Egy jó mérkőzésre számítok, nagy iramú játékra, mostanában jó ritmusban támadtunk, könnyű kosarakat tudtunk szerezni és a kinti dobások is szépen mentek. Reményeim szerint ez megmarad, és ha még egy kicsit tudunk szigorítani a védekezésen, akkor elégedett leszek a srácokkal. – összegezte gondolatait Bazsik Péter, az U16-osok vezetőedzője.

Gál Balázs tanítványai Budapesten lépnek parkettre péntek este, a MAFC/A otthonában javíthatnak az idei mérlegükön. A debreceni együttes ellenfeléhez hasonlóan 0-2-es mutatóval áll jelenleg a bajnokságban.

Nem volt a legideálisabb a felkészülésünk, több játékos sérülésekkel küzdött, illetve elég sok betegünk is volt, így csak megtépázott létszámban tudtunk edzeni. Egy nagyon nehéz mérkőzésre számítok, a MAFC/A csapata tudomásunk szerint elég jó erőt képvisel. Az előző forduló után, az egyéni fejlődésre próbáltunk fókuszálni, főleg az alap technikai dolgokkal foglalkoztunk, ezekben szeretnénk előre lépni. – nyilatkozott az előttük álló feladatról Gál Balázs, az U16/B trénere.

A program:

MAFC/A – DEAC KA U16/B – 2021. október 22. péntek – 18:30

Helyszín: Budapest, Őrmezei Általános Iskola

DEAC KA U16/A – NKA Pécs/B – 2021. október 24. vasárnap – 11:00

Helyszín: Debrecen, Tóth Árpád Gimnázium