U16: Kettős győzelem a Szent Efrémben

Vasárnap délután a Békési SZSK ellen megszerezte első győzelmét a bajnokság alapszakaszában az U16/B gárda, míg első számú kadett alakulatunk a Sopron legyőzésével lépett újra a siker útjára hazai pályán.

A nyeretlenek ütközetével folytatódott a Nemzeti Fiú Kadett bajnokság, ahol az U16/B gárda fogadta békési fiatalokat. Az első öt perc abszolút a vendégek szájíze szerint alakult, ugyanis egy 9-0-ás futással rukkoltak elő, majd a hajdúsági kosárcsendet Somi találata törte meg, Orvos és Mónus tripláival pedig hamar ledolgozták deficitüket a mieink. Az etap hátralévő minutumjaiban nem igazán talált ellenszert az éledező DEAC kosaraira a rivális, így Borbély és Nagy révén hét pontos fórral várták a folytatást a házigazdák. (19-12) A második szakaszban is tartotta az intenzitást a hajdúsági csapat, akik Orvos villanásaival folytatták a távolodást, majd Szálkai és Mónus jól helyezett hármasaival húsz egységnyire tornázták előnyüket a félidőre. (46-26)

A szünet sem zökkentette ki akadémistáinkat, épp ellenkezőleg: Hamza és Orvos vezetésével továbbra is távolodtak. Az utolsó etap előtt pedig a túloldalon Fodor vezetésével hiába próbáltak visszakapaszkodni a békésiek, ám Orvos és Borbély megmozdulásainak hála már a harminc pontot súrolta a felek közötti differencia. (75-47) A negyedik játékrészre így már eldöntötték a mérkőzést a hazaiak, azonban a riválisuk nem adta fel, a kontrákat viszont hiánytalanul kihasználták Szendrei Fruzsina tanítványai, akik a 27 pontig jutó Orvos és a 24 pontot jegyző Nagy révén csapatként operálva, a 100 pontot is átlépve magabiztosan zárták le a találkozót. (113-63) Kadettjeink ezzel bezsebelték első győzelmüket a korosztályos bajnokság alapszakaszában.

Az U16/B ütközete után nem sokkal az első számú csapat lépett parkettre, ahol Jávor Barna legénysége mérkőzött meg a soproniakkal. A találkozót Sándor közelije nyitotta hazai részről, majd Koch és Nyerges találataival átvette az irányítást a dunántúli gárda. A periódus végéhez közeledve az egyre keményedő játék során folytatódott az adok-kapok, ám a mieink többek között Szűcs pontjaival hét egységnyi előnyre tettek szert az első tíz perc végére. (20-13) A folytatás során sem lassítottak a felek, felváltva estek a találatok, Sándor és Szafkó vezetésével szépen tartották a lépést a narancssárga mezesekkel a cívisvárosiak, a kiélezett második felvonás után pedig továbbra is őrizték kezdeti fórjukat a nagyszünetre. (42-35)

A térfélcserét követő minutumokban Hawkins találataival próbált felzárkózni a Sopron, a DEAC azonban nem adta könnyen magát: Sándor és Szafkó továbbra is ontották a pontokat, majd az egyre felszabadultabban játszó debreceniek kis híján megduplázták előnyüket a záró periódus előtt. (62-49) Az utolsó tíz perc sem tartogatott már meglepetést, a fehér-feketék ezúttal Vadai és az előző mérkőzésen is játszó Orvos megoldásaival gondoskodtak fórjuk megóvásáról, majd a hajrában Kedvek és Sándor akcióival végérvényesen lezárták a találkozót a hazaiak. (79-63)

DEAC KA U16/B – Békési SZSK U16/A 113-63 (19-12,27-14,29-21,38-16)

DEAC: Borbély 8, Somi 6, Nagy E. 3, Székely 2, Orvos 27/9, csere: Pénzes -, Szűcs 5, Szálkai 11/3, Hamza 8, Mónus 10/6, Balla 9, Nagy E. N. 24/12.

Edző: Szendrei Fruzsina

Másodedző: Szendrei József

Szendrei Fruzsina: – A mai főtábla győzelem egy fontos lépcsőfok számunkra. Örülök, hogy egyre agresszívabb a védekezésünk, egyre gyorsabb a játékunk és egyre inkább deszkurkáljuk magunkat más jellegű védekezések ellen, mint amihez mi vagyunk szokva. Azon dolgozunk, hogy ez a tendencia más ellenfelek ellen is folytatódjon, s a visszavágó körökben a felismert hibákat ki tudjuk majd javítani. Köszönjük szépen a szurkolást!

DEAC KA U16/A – Soproni SI KA SKC/A 79-63 (20-13,22-22,20-14,17-14)

DEAC: Sándor 27, Szűcs 9/3, Vadai 6, Kedvek 9, Szafkó 20, csere: Fórián -, Székely -, Orvos 4, Gábor-Győri -, Huszka 4, Nagy -, Mónus -.

Edző: Jávor Barna

Másodedző: Nagy Lajos

Jávor Barna: -Gratulálok a saját csapatomnak, de az ellenfélnek is jár a dicséret, mert megnehezítették a dolgunkat. Jól kosárlabdáztunk, megmutattuk azt, hogy 21/1-es távoli dobószázalékkal is ki tudunk grindolni egy mérkőzést hazai pályán. Megtanultuk ezt a dolgot, hogy rossz számokkal se eshetünk össze, próbáltunk intenzíven és látványos játszani, de nem mindig sikerült. Külön ki szeretném emelni a csapat részéről a fiatalokat, mert jó úton járnak, kezdenek egyre jobban beépülni a csapatba. Dolgozunk tovább, megpróbálunk maximálisan felkészülni az Újpest elleni meccsre és tovább építeni a karakterünket. Köszönjük szépen a szurkolást!