U16: Kitartott a korán megszerzett előny

Hétpontos, 72-65-ös győzelmet aratott Szolnokon a DEAC Kosárlabda Akadémia U16-os együttese a Nemzeti Fiú Kadett Bajnokság 9. fordulójában. Tedi Bukov és Halmai Norbert tanítványai az első negyedben alapozták meg győzelmüket a Tiszaligetben.

Óriási elánnal vetették csatába magukat fiaink Szolnokon a múlt heti, Sopron elleni vereség után. A találkozó első kosarát ugyan a hazaiak szerezték, ezt követően azonban akadémistáink a Jankó Csaba-Varga Boldizsár-Seszták Miklós trió vezetésével tizenhat pontot tettek fel az eredményjelző táblára válasz nélkül. A Szolnok Lőcsei István kosaraival igyekezett felzárkózni, de a debreceni támadójáték továbbra is olajozottan működött, a játékrész végén 29-17-re vezetett a DEAC.

A folytatásban is a hajdúsági alakulat diktálta a tempót, Debreczeni Olivér közelijével a második negyed elején már tizennyolc egység is volt a differencia. (17-35) A vendéglátók Lőcsei remek teljesítményére alapozhatták reményeiket, de a több lábon álló cívisvárosiak meg tudták tartani tíz pont feletti előnyüket a nagyszünetre. (34-46)

A fordulás után sem változott a játék képe, állandósult a különbség a felek között. Czipka Milánék többször is eldönthették volna a mérkőzést, amihez legközelebb a harmadik felvonás közepén jártak, (39-56) de a Szolnok tudott újítani, és egy 8-0-lal úfjent látótávolságon belül került. (48-56)

A végjáték a kelleténél izgalmasabbra sikerült, miután öt perccel a lefújás előtt Orszáczky-Nagy Zalán kosara újra nyílttá tette a csatát. (60-66) Szerencsére gyorsan átlendültek a holtponton fiaink, Makray és Czipka dupláival újfent kétszámjegyű lett a debreceni fór, (62-72) innen pedig már nem engedte ki a győzelmet kezei a közül a Bukov-legénység.

Szolnoki Sportiskola KA – DEAC Kosárlabda Akadémia U16 65-72 (17-29, 17-17, 14-14, 17-12)

DEAC U16: Jankó 17/9, Seszták 13/3, Papp -, Czipka 8, Varga 12.
Csere: Debreczeni 14, Makray 4, Szűcs 2, Szabó -, Sass -, Zsíros -.
Vezetőedző:
Tedi Bukov
Másodedző:
Halmai Norbert

Tedi Bukov: – Magunknak tettük nehézzé a mérkőzést, mivel fontos részletekre nem figyeltünk kellően oda. Elveszítettük a lepattanócsatát, és sok labdát is eladtunk. Ettől függetlenül örülök a győzelemnek, még akkor is, hogyha tudom, hogy ennél sokkal többre vagyunk képesek.