U16: Nagy falatnak bizonyult a Dombóvár

Már az első negyedben jelentős hátrányba került, végül huszonnégy ponttal alulmaradt a DEAC Kosárlabda Akadémia U16-os csapata a Dombóvári Kosársulival szemben. Tedi Bukov és Halmai Norbert tanítványai sorsáról a következő két, Zsíros Akadémia elleni mérkőzés fog dönteni.

Kulcsemberük, Debreczeni Olivér nélkül is győzelmi reményekkel léptek pályára kadettjeink a Dombóvár ellen, a rájátszás hetedik fordulójában. Még akkor is, ha az esélyek a harmadik helyen álló vendégek sikerét vetítették előre, akik a két gárda előző összecsapását jelentős különbséggel nyerték.

Reális sanszunk azonban sajnos csak az ötödik percig volt, Seszták duplájával ekkor még vezettünk – sajnos utoljára a mérkőzésen. (6-5) Innentől a kék-fehérek átvették az irányítást, és elsősorban az egészen elképesztő formában kosárlabdázó Szőke Bálint teljesítményére alapozva a negyed végére tizennéggyel elléptek. (8-22) A folytatásban sem változott a játék képe, a Dombóvár dominált, a mieink pedig futottak az eredmény után. A DEAC oldalán Czipka Milán megmozdulásai adhattak helyenként okot némi bizakodásra, azonban a közelről és távolról is rendkívül pontosan célzó Kosársulisok támadásról támadásra érvényesítették fizikai fölényüket és a nagyszünetre még nagyobb előnybe kerültek. (20-41)

A fordulás után már a harminchoz közelített a differencia, a találkozó pedig gyakorlatilag eldőlt. Ugyan a debreceniek támadójátéka valamelyest feljavult, a védekezés továbbra sem működött, a vendégek pedig jószerivel minden hibát kihasználtak. Szőke Bálinték öt ponttal a harmadik negyedben is jobbnak bizonyultak, így a záró felvonásra már csak a tisztes helytállás lehetett a cívisvárosiak reális célja. (36-62) Ennek megfelelően a negyedik tíz percet meg is nyerték Jankó Csabáék, igaz, ennek az összecsapás végkimenetele szempontjából már nem volt jelentősége. A helyzet jelenleg a következő: a jövő héten fiaink Budapestre látogatnak, ahol mindenképpen nyerniük kell, hogy esélyük maradjon egyenes ágon kiharcolni a nyolcas döntőbe jutást.

DEAC Kosárlabda Akadémia U16 – Dombóvári Kosársuli U16 51- 75 (8-22, 12-19, 16-21, 15-13)
DEAC KA:
Jankó 13/3, Seszták 10, Makray -, Orosi 4, Varga 9/3.
Csere:
Czipka 13, Balázsi 2, Illés -, Zsiros -, Szabó -, Vitányi -.
Vezetőedző:
Tedi Bukov
Másodedző:
Halmai Norbert

Tedi Bukov: – Annyira nem játszottunk rosszul, mint azt az eredmény mutatja, hiszen kevés labdát adtunk el, és a helyzeteink is megvoltak. A probléma azok kihasználásával akadt, mindössze két hárompontost tudtunk értékesíteni, pedig egy nálunk fizikálisan ennyivel erősebb csapatot leginkább pontos kinti dobásokkal lehetett volna legyőzni. Szőke Bálint semlegesítése ma nem sikerült, aki dominált a mezőnyben, csapattársai pedig szintén jól kosárlabdázva kiegészítették hiányosságait, így sajnos nem volt esélyünk a győzelemre.