U16: Vereség Kőbányán, keresztjáték dönt a sorsunkról

Nyolcpontos, 70-62-es vereséget szenvedett a DEAC Kosárlabda Akadémia kadettcsapata a Zsíros Akadémia vendégeként. Ezzel eldőlt, hogy Tedi Bukov és Halmai Norbert együttese a rájátszás végén biztosan nem lesz benne a top hatban, így keresztjáték útján harcolhatja ki az országos döntős szereplést.

Két fordulóval a play-off vége előtt találkozhatott először egymással a Zsíros Akadémia és a DEAC a Nemzeti Kadett Bajnokság küzdelmei során. Az összecsapásnak rendkívül nagy tétje volt, a mieinknek mindenképpen győzniük kellett ahhoz, hogy maradjon esélyük egyenes ágon kvótát szerezni az év végi fináléra. Debreczeni Olivér sérülése miatt továbbra sem állhatott csatasorba, viszont bekerült a keretbe Promise Udemezue, aki legutóbbi U16-os fellépésén sikerre vezette társait egy másik fővárosi gárda, a Budapesti Honvéd ellen.

Annak ellenére, hogy a hajdúságiaknak lett volna égetőbb szüksége a sikerre, a tempót az ütközet korai szakaszától kezdve a hazaiak diktálták. A Simonics-testvérek hozták a tőlük megszokott ponterős játékot, elsősorban nekik köszönhetően hat ponttal a sárga-feketék álltak jobban az első felvonás után. (19-13) Simonics Olivér kosara után a második negyed elején kétszámjegyűre hízott a differencia, melyből ugyan Udemezue és Tóth Botond találataival akkor még sikerült lefaragni, a félidő végét ismét meghúzták a fővárosi fiatalok, így 40-27-es állásnál fordultak a csapatok.

A térfélcserét követően állandósult a differencia, sőt, időnként már a húszat is megközelítette. Az egyre nagyobb bajban lévő Bukov-legények Jankó Csaba találataira alapozhatták reményeiket, azonban a pontszerzés tekintetében fiatal irányítónk magára maradt, mínusz tizenötnél érkezett el a záró etap. (57-42) A vendéglátók remekül sáfárkodtak kiépített előnyükkel, melyen a lefújásra azért sikerült kozmetikázni, a huszáros hajrá elmaradt. Ez azt jelenti, hogy a fehér-feketék az utolsó kör eredményétől függetlenül biztosan keresztjátékra kényszerülnek a rájátszás befejeztével.

Zsíros Akadémia Kőbánya U16 – DEAC Kosárlabda Akadémia U16 70- 62 (19-13, 21-14, 17-15, 13-20)
DEAC KA:
Jankó 26/15, Seszták 4, Udemezue 4, Orosi 6, Varga 4.
Csere:
Balázsi 9/3, Czipka 7/3, Tóth 2, Zsiros-, Makray -, Szabó, Illés.
Vezetőedző: Tedi Bukov
Másodedző: Halmai Norbert