U16: Vereséggel indult a rájátszás

Huszonöt pontos, 89-64-es vereséget szenvedett a DEAC Kosárlabda Akadémia U16-os csapata a Budapesti Honvéd otthonában a Nemzeti Fiú Kadett Bajnokság rájátszásának első körében. Tedi Bukov és Halmai Norbert együttese a balul sikerült első negyed után az egész mérkőzésen futni kényszerült az ellenfele és az eredmény után, ami a végére teljesen felemésztette erőtartalékaikat.

Nem éppen a debreceniek elképzelései szerint indult a találkozó, a hazaiak első tíz pontjára nem tudtak felelni Jankó Csabáék. A kelleténél jóval később melegedtek be a cívisvárosi kezek, a jégtörő kosárra az ötödik percig kellett várni. A rémálomszerű rajt rányomta bélyegét a negyed hátralévő részére, megmaradt a kétszámjegyű differencia a felek között. (20-10)

A második felvonásra rendeződött a mieink támadójátéka, különösen Debreczeni Olivér volt aktív, aki egymaga tizennégy egységet vállalt magára a DEAC negyedbeli huszonhármas terméséből. A védekezéssel azonban továbbra is akadtak problémák, ismét húsz felett kaptunk, így nem sikerült közelebb kerülnünk a nagyszünetre. (43-33)

A folytatásban aztán úgy tűnt, átszakadhat a gát, Czipka Milán közelije utána huszonötödik minutumban már csak négy volt a hátrányunk. (48-44) Sajnos nem volt elég a fehér-fekete fiatalok lendülete a fordításhoz, mi több, kisvártatva magukra találtak a fővárosiak, és ismét tíz felé tornázták a különbséget. (64-51)

Az elsőhöz hasonlóan a negyedik negyedben is későn eszméltek fiaink, a Honvéd pedig egy 8-0-s futással gyakorlatilag eldöntötte a találkozót. (72-51) Varga Boldizsárék kétségbeesetten próbáltak szépíteni az eredményen, de erre már sem idejük, sem energiájuk nem maradt. A kiemelt akadémiák bajnoki odavágóját tehát a budapestiek nyerték, javítani jövő vasárnap, a Vasas ellen lehet majd.

Budapesti Honvéd KA U16 – DEAC Kosárlabda Akadémia U16 89- 64 (20-10, 23-23, 21-18, 25-13)

DEAC KA: Jankó 12/9, Seszták 6, Czipka 6, Debreczeni 24/12, Varga 9.
Csere:
Szűcs 4/3, Szabó 2, Tóth 1, Balázsi -, Makray -, Major -, Zsiros.
Vezetőedző:
Tedi Bukov
Másodedző:
Halmai Norbert

Tedi Bukov: – A támadójátékunkkal elégedett vagyok, de a védekezésünk teljesen szétesett, ami általában a legnagyobb fegyverünk szokott lenni. Meg kell találnunk a megfelelő egyensúlyt, hogy mindkét játékelemben egyszerre tudjunk megbízható, magas színvonalon teljesíteni.