Újabb lépést tennének előre kadettjeink

Vasárnap jön a Nemzeti Kadett Bajnokság alsóházának második fordulója: az U16/A Sopronba utazik, míg az U16/B hazai pályán fogadja az Újpest MT gárdáját.

Bazsik Péter tanítványai a Monor elleni, nagyarányú sikert követően Sopronban is szeretnének eredményesen szerepelni. A dunántúli gárda a mieinkhez hasonlóan szintén győzelemmel kezdett az alsóházban – Ölbey Tamásék a Szolnoki Sportiskola együttesét kényszerítették térdre.

Az előző mérkőzésen a támadójátékunkkal nem volt probléma, viszont védekezésben lehettünk volna sokkal agresszívabbak, ebben is szeretném látni az előrelépést a srácokon. Kihangsúlyoznám, hogy az egyéni felelősségen lesz a hangsúly a hétvégén, egy jó mérkőzésre számítunk. Mivel Sopronban játszunk, ezért nekünk ez egy kétnapos torna, melyet a csapatépítésre is szeretnénk felhasználni – nyilatkozta Bazsik Péter, az U16-osok vezetőedzője.

Gál Balázs legénysége a fővárosi lila-fehérekkel szemben javíthat mérlegén a Tóth Árpád Gimnáziumban. Az Újpest szintén 0-1-gyel áll, Schmidt Áronék a Beszterce KK-tól szenvedtek vereséget.

Fordulóról fordulóra igyekszünk fejlődni, és egyre jobb teljesítményt nyújtani. Véleményem szerint az előző mérkőzésen már látszott az előrelépés, de természetesen még rengeteget kell dolgoznunk. Igyekszünk limitálni a hibáinkat, és precízebben, koncentráltabban kosárlabdázni. Megpróbáljuk rákényszeríteni akaratunkat ellenfelünkre, hiszen csak így lehet esélyünk kedvező eredményt elérni – foglalta össze a Megyeri Tigrisek elleni találkozóval kapcsolatos gondolatait  Gál Balázs, az U16/B trénere.

A program:

Soproni SI KA  SMAFC/B – DEAC KA U16/A  2021. október 10. vasárnap – 11:30

Helyszín: Sopron, Krasznai Ferenc Egyetemi Sportcsarnok

DEAC KA U16/B – Újpest-MT/A  2021. október 10. vasárnap – 13:30

Helyszín: Debrecen, Tóth Árpád Gimnázium