Újfent mindkét kadett csapatunk parketten

A hétvégén folytatódik a Nemzeti Kadett Bajnokság, az alsóház következő fordulójában az U16/A csapat a Vasas Akadémia második számú gárdájának vendégszeretetét élvezi, míg Gál Balázs U16/B együttese a Dunaharaszti MTK csarnokában bizonyíthat.

A nemzetközi EYBL-tornán szereplő Bazsik Péter – Jávor Barna páros vezette első számú alakulat is folytatja a korosztályos bajnokságot, a neves ellenfelektől szerzett tapasztalatokat is kamatoztathatják a budapesti összecsapáson.

Nagyon örülök neki, hogy az EYBL után a Vasassal játszunk, hiszen ők is próbálnak az európai top csapatok színvonalához igazodni, így tovább tudjuk folytatni a gyakorlást, amit megkezdtünk. Egész pályás kemény védekezésre számítok, nem lesznek majd könnyű kosaraink, mindenért meg kell majd küzdenünk. Az elmúlt hétvége tapasztalataival mindenképpen egy jó mérkőzést játszunk majd, ami a csapat javára fog válni. – nyilatkozta Bazsik Péter U16/A vezetőedző.

Az U16/B szintén idegenben lép pályára, a listavezető 5-0-ás mérleggel álló pest megyeiek menetelését szakíthatják meg.

Egy nehéz mérkőzés lesz, az eredményekből kiindulva. A DMTK egy jó erőt képviselő csapat, amiben változtatnunk kell és szeretnénk fókuszálni, az intenzitás, amiben előrébb kell lépnünk. Ebben próbáltunk a heti edzéseket változtatni, úgyhogy bízok benne, hogy a sebességet feltudjuk velük venni és egy hasznos meccset fogunk játszani. – összegezett a hétvégével kapcsolatban Gál Balázs U16/B trénere.

Vasas Akadémia/B – DEAC KA U16/A – 2021.november 13 – szombat 12:30

DMTK/A – DEAC KA U16/B – 2021.november 14 – vasárnap 13:00