Visszatérnek a pályára kadettcsapataink

Kéthetes kényszerpihenő után az előttünk álló hétvégén újra játékra jelentkeznek a DEAC Kosárlabda Akadémia kadett együttesei. Az U15-ösök hazai környezetben fogadják a Kecskemét gárdáját, míg az U16 a fővárosba látogat, és a Kiss Lenke KS vendége lesz.

Fiatalabbik kadettcsapatunk eddig egy vereséggel áll a főtáblán, október 10-én a Vasas Akadémia második számú alakulata tizenöt ponttal bizonyult jobbnak a mieinknél a Szent Efrém Tornacsarnokban. A fiúk másodedzője, Jávor Barna szerint a kihagyás, és a tartalékos összeállítás ellenére a Kecskemét ellen lehet esélyük javítani, amennyiben a védekezés kellően összeáll.

– Soron következő ellenfelünkkel a tavalyi év során többször is találkoztunk már. Kemény mérkőzésre számítok, ahol fontos lesz, hogy védekezésben stabilak maradjunk, sokat kommunikáljunk és minimalizáljuk a Kecskemét második esélyeit. A Vasas elleni találkozó óta voltak ugyan problémáink, de úgy gondolom, hogy jó úton járunk. Büszke vagyok az egész csapatra mert ebben a nehéz helyzetben is példásan dolgoznak, és éhesek a fejlődésre – nyilatkozta a szakember.

Ami az U16-osokat illeti, Tedi Bukov és Halmai Norbert tanítványai Budapestre utaznak szombaton. A Kiss Lenke KS elleni összecsapás kilátásairól utóbbi nyilatkozott.

– Másodszor lépünk parkettre az alapszakaszban, miután az előző fordulót sajnálatos módon el kellett halasztanunk. Felvételek hiányában a hazaiak előző mérkőzéseinek statisztikáiból készültünk, az adatokból igyekeztünk következtetéseket levonni. Pozitívum, hogy egyre közelebb vagyunk ahhoz, hogy teljes kerettel állhassunk ki, hiszen már csak egy-két hiányzónk van. Szeretnénk a pályán viszont látni az edzéseken gyakoroltakat, legyen szó akár technikáról, akár taktikáról – zárta szavait Halmai Norbert.