Dobogós helyezések Brnoban

A DEAC Kosárlabda Akadémia U13-as gárdája az első helyen, míg a Cívis KK U12-esei a második helyen zárták a cseh Future Stars húsvéti tornát.

-Nagyon hasznos tornán vagyunk túl akár a pályán akár a pályán kívüli élményeket nézzük, hiszen ez volt a csapat első ilyen jellegű hosszú utazós tornája. Sikerült minden mérkőzést megnyerni, meghozza úgy, hogy egyre nehezebb és hasznosabb mérkőzéseket játszottunk. A torna végére eléggé elfáradtak a fiúk, de a legfontosabb periódusokban mindig sikerült sebességet váltanunk, és jól venni az aktuális kihívásokat! A torna során jó stílusban játszottunk, igyekeztünk nagy sebességet és kemény védekezést diktálni. A fiúkat minden dicséret megilleti a pályán és a pályán kívüli viselkedésük miatt, emiatt nagyon büszkék vagyunk rájuk! Nagyon köszönjük a szülőknek, és az akadémiának a sok segítséget, támogatást és a lehetőséget, hogy részt vehettünk az eseményen, nagy élmény volt mindenkinek! -foglalta össze a hétvégét Szendrei József, az U13-as alakulat vezetőedzője.

DEAC KA U13, Edzők: Szendrei József, Sólyom Bence

-Egy remek tornán sikerült részt venni a gyerekekkel, amiért nagyon hálásak vagyunk a Cívis Kosárlabda Klubnak és természetesen a családoknak is. Ahogyan vártuk, megtapasztaltuk a nemzetközi kosárlabda fizikalitását, keménységét és sebességét. A gyerekek kiválóan teljesítettek a tornán, egyik meccsen sem spóroltunk az energiánkkal, minden meccs minden percét maximális intenzitással játszottuk. Ezt a tempót négy mérkőzésen keresztül tudtuk tartani. A csoportmeccseket magabiztosan nyertük, sajnos a döntőre már nem maradt elég energiánk, illetve a sorsolás sem nekünk kedvezett, hiszen szombat este 8 órától játszottunk és este 10 után érkeztünk a szállásra, amit másnap reggel 7:40-kor el is hagytunk, az óraátállításnak köszönhetően nem volt sok időnk a regenerálódásra. Ennek ellenére a döntőben csúsztunk, másztunk, jól védekeztünk, azonban nem voltunk elég frissek, hogy könnyű kosarakat szerezzünk indításból, lerohanásból, amikor mégis eljutottunk ziccerig, akkor pedig átdobtuk a gyűrűt. Felállt védelem ellen nagyon nehéz dolgunk volt, mivel szlovák ellenfelünk a korosztályos szabályokkal nem foglalkozva megszállta a gyűrű alatti területet, ami sajnos még most megoldhatatlan feladat volt. Az utolsó 2 percben nyolc pontos hátrányból még sikerült visszakapaszkodni, labdákat szereztünk és esély volt a fordításra, de a befejezéseknél pontatlanok voltunk, így végül három pontos vereséget szenvedtünk és a torna második helyén végeztünk. Nagyon büszkék voltunk a gyerekekre, kiválóan kosárlabdáztak és nagyon jól helyt álltak a pályán és azon kívül is. Mivel nem a tornagyőzelemért utaztunk, hanem azért, hogy megismerkedjünk a nemzetközi kosárlabdával, játsszunk intenzív és kemény mérkőzéseket, amin sokat fejlődünk, ezért kijelenthetjük, hogy a célunkat maximálisan elértük. Nagyon sok pozitívum volt, nagyon sok elismerést kaptunk és azt is láttuk, hogy miben kell fejlődnünk, miben kell többet dolgoznunk az edzéseken. – mesélt a tornáról Kovács Balázs, az U12-esek trénere.

Cívis KK U12: Abuczki Péter, Deák-Bogárdi Ádám, Demeter Ádám, Fekete Gábor, Fekete Szabolcs, Harman Antal, Kovács Benedek, Mándy Gergő, Maródi Ákos, Molnár Csongor, Nagy Ákos, Németh Bence

Edzők: Kovács Balázs, Farkas Csanád