Egyeztettek a vezetők

Szeptember 16-án, szerdán, a Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézete „Mindennapos testnevelés – Sportiskolák – Nemzeti akadémiák” címmel szervezett konferenciát, a Nagyerdei Stadion VIP termében.

Az összejövetel célja az volt, hogy segítse az utánpótlásnevelés különböző területein, különböző céllal dolgozó szakemberek közös gondolkodását, a szinergiák kialakítását ezen területek között, és bemutassa azt, hogy a sporttudományi felsőoktatás és kutatás miként tudja szolgálni a magyar fiatalok egészséges felnőtté válását, valamint minőségi sportra nevelését.

Debrecen ebből a szempontból kiváló helyszínnek bizonyult, hiszen városunk három kiemelt nemzeti akadémia mellett, elit sportiskolai rendszerrel és magas színvonalú, jelenleg az országban a legszélesebb sporttudományi és testkulturális oktatási és kutatási portfóliót nyújtó egyetemmel rendelkezik.

Akadémiánk szakmai igazgatója, Berényi Sándor is előadást tartott a rendezvényen, tapasztalatairól a következőképp nyilatkozott:

– Mivel a közönség nem elsősorban kosárlabda-szakemberekből állt, igyekeztem inkább a sportszakmai működésünkre fektetni a hangsúlyt. Arra, hogy hogyan tekintünk játékosainkra, csapatainkra, edzőinkre, valamint, hogy szakembereink milyen adminisztrációs feladatok elé vannak állítva. Különösen fontosnak éreztem beszélni a filozófiánkról, melynek alapelve a kosarasaink fejlődésének priorizálása. Megismerhettem a másik két kiemelt debreceni akadémia rendszerét és felépítését is, am által sok hasznosítható információ birtokába jutottam. Összességében rendkívül pozitív élményekkel gazdagodtam – foglalta össze gondolatait a DEAC Kosárlabda Akadémia vezetője.