Elkezdte a munkát a DEAC Kosárlabda Akadémia

Tavalyhoz hasonlóan idén is Mádon nyitotta meg a szezont DEAC Kosárlabda Akadémia szakmai stábja. A háromnapos összejövetel során a trénerek előadásai mellett a különböző részlegek vezetői is betekintést engedtek munkájukba, valamint a friss érkezőkkel is megismerkedhettek a résztvevők.

Július 22. és 24. között a festői tokaji borvidéken elhelyezkedő Mád községére látogatott akadémiánk vezetősége. A csütörtöktől szombatig tartó szezonnyitó konferencián Berényi Sándor szakmai igazgató ismertette a 2021-22-es versenykiírás játékoskereteit, céljait, valamint kihirdette a fiatalok mellett dolgozó, némileg újjáalakuló edzői stábok névsorát. Az összetartás főként a dolgozók közötti kohézió megerősítését szolgálta, beleértve a nyáron csatlakozott szakemberek beépítését a működő rendszerbe.

– A Mádon eltöltött napokat elsődlegesen az ismerkedésnek szenteltük. Igyekeztünk megismertetni az új edzőket az Akadémia filozófiájával, koncepciójával, és megterveztük az előttünk álló idényt. Andjelko Mandics által a formálódó NBI/A-s együttes stratégiai elképzeléseibe is bepillantást nyerhettünk, emellett pedig véglegesítettük a felkészülés menetrendjét. Célkitűzéseink változatlanok: szeretnénk növendékeinket minél magasabb szintre juttatni. Reményeink szerint ezúttal már semmiféle akadály nem gördül az utunkba, és a nemzetközi mezőnyben is lesz lehetőségünk megmérettetni magunkat különböző tornákon –mondta Berényi Sándor, aki a bekövetkező változásokra is kitért nyilatkozatában.

– A legfontosabb, hogy eggyel több gárdát indítunk, az NBI/B-ben szereplő U23-as együttes különválik az U20-tól, vezetőedzője pedig Andjelko Mandics lesz, kinek feladata, hogy összekötő kapocsként tevékenykedjen a felnőttek és a bemutatkozás küszöbén álló ifjoncok között. Segítőjének a pályája elején járó Tóth Viktor érkezett Miskolcról, biztos vagyok benne, hogy remekül kiegészítik majd egymást, és Viktor sokat profitálhat a közös munkából. Az U20-asokat Horváth Imre irányítja majd, aki mellé a tavalyi garnitúrából Léránt Gábor, és a debreceni kötődésű, szintén pályakezdő Nagy Lajos került. Az U18-asok kispadján Kádár Tamás és Nemes Péter foglalhat helyet, míg a tizenhat éven aluliak első számú alakulatát a Bazsik Péter-Jávor Barna páros, a második számút pedig a Gál Balázs-Halmai Norbert-Szendrei József trió vezényelheti.

Sportvezetőnk továbbá azt is bejelentette, hogy csapataink – az U23 kivételével – augusztus első két hetében, két turnusban Szerencsre utaznak edzőtáborozni, a debreceni tréningek pedig augusztus 16-án kezdődnek meg.