Hasznos továbbképzésen vagyunk túl

Továbbképzést tartott vasárnap a DEAC Kosárlabda Akadémia az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban, melyet meghívásos alapon bonyolítottak le. Ez azt jelenti, hogy a szép számú résztvevő a debreceni kosárlabdaedzőkből és az akadémia együttműködő klubjainak szakembereiből került ki.
A DEAC edzői közül előadást tartott Kádár Tamás, Halmai Norbert, Tedi Bukov, Bazsik Péter, Jávor Barna és Jesper Gustavsson.

– A mai továbbképzésen négy előadást terveztünk és valósítottunk meg – foglalta össze a tudnivalókat Berényi Sándor, az akadémia szakmai igazgatója. – Ezek elsősorban különböző technikai elemekről szóltak, három előadás is fókuszált ezekre. Szó volt a labdavezetésről, a megfelelő lábmunkáról és a passzokról. Illetve foglalkoztunk az egyéni edzés céljaival, valamint volt egy külön előadás a dobásról – mondta a szakember.
– Mindig hasznos ilyen továbbképzéseken részt venni, minden alkalommal próbálom a saját filozófiámba beépíteni az elhangzott új dolgokat – árulta el Bazsik Péter, a DEAC U15-ös fiú alakulatának vezetőedzője. – Ilyenkor kiszűröm azokat az információkat, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a csapatom előrébb tudjon lépni. A mai nap folyamán túl vagyunk négy továbbképző blokkon, az elejétől a végéig hasznos információkhoz jutottunk, a labdavezetéstől a passzoláson át akár Tedi Bukov dobásról tartott értekezéséig. Ez utóbbi vitaindító is lehet a kosárlabda berkein belül. A végén Jesper Gustavsson az intenzív edzésekről tartott előadást, hogy a megfelelő tempót miként lehet fenntartani egészen az edzés végéig – mondta Bazsik Péter.