Ismét Mádon nyitotta meg a szezont akadémiánk

Július 20. és 22. között megtartotta immáron hagyománnyá váló idénynyitó szakmai továbbképzőjét a DEAC Kosárlabda Akadémia. A háromnapos összejövetel során trénereink változatos tematikájú előadásokat tartva igyekeztek bővíteni egymás horizontját, valamint az újjáalakult edzői stábok is lehetőséget kaptak konzultálni 2022-23-as versenykiírás kapcsán.

Szakembereink az előző két esztendőhöz hasonlóan szerda délelőtt újfent Mád felé vették az irányt, ahol hivatalosan is megkezdték a következő bajnoki év munkálatait. A továbbképző helyszínéül szolgáló Borsay-kastélyban Berényi Sándor szakmai igazgató értékelte a mögöttünk álló szezon eredményeit, felvázolta a DEAC Kosárlabda Akadémia alapkoncepcióját, illetve megfogalmazta az egyesület jövőt illető céljait. Ismertetésre kerültek továbbá a játékoskereteket, a különböző edzőcsoportokat, és a fiatalokkal dolgozó edzői stábokat érintő változások is.

 Az NBI/B piros csoportjába feljutó U23-as gárda ezentúl közösen készül az U20-asokkal Andjelko Mandics irányítása alatt. A tervek szerint a junior bajnokságban idén két együttest indít akadémiánk: a vezetőedző Faragó Péter lesz, a B-csapat mérkőzésein másodedzője, Halmai Norbert ül majd le a kispadra. Az U16-osokkal a Gál Balázs-Szendrei József, míg a bejövő, U15-ös korosztállyal a Jávor Barna-Szendrei Fruzsina páros fog foglalkozni.

A bejelentéseket követően a szakmai előadásokkal folytatódott a program: Berényi Sándor, Faragó Péter, Gál Balázs, Jávor Barna és akadémiánk vezető erőnléti edzője és gyógytornásza, Széll Gábor is ismertette saját témáját. Emellett a felnőtt élvonalbeli DEAC szlovén mesterével, David Dedekkel is megismerkedhettek a résztvevők, aki online vett részt az eseményen.

A rendezvény pénteken az egyes stábok megbeszéléseivel és a közelgő rajt menetrendjének összehangolásával zárult – a felkészülés augusztus 1-én indul.