Ismét népszerűsítettük a kosárlabdát

A Szent Efrémben rendezett sportnapon játszottak bemutatómeccset fiataljaink.

A Szent Efrém Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tartott sportnapot péntek reggel az intézmény sportcsarnokában. Az eseményen bemutatómeccset játszottak a DEAC Kosárlabda Akadémia növendékei.
– A nemrégiben felszentelt csarnokban vagyunk, amelyet az iskola és az akadémiánk közösen használ. A mai sportnapon bemutató mérkőzést játszanak az U23-as játékosok, bízom benne, hogy a rövidített meccset élvezni fogják a lelátón helyet foglaló gyerekek. Nagy a kosárlabda iránti rajongás az iskolában, hiszen másfél hete tartunk tanfolyamot itt, és összesen mintegy száz gyermek vesz részt ezen – mondta Kovács Balázs, az akadémia edzője.

A szakember azt is elmondta, hogy egyre jobban sikerül “belakniuk” az új csarnokot, az utánpótlás játékosok, a pedagógusok és az edzők részéről is pozitív visszajelzéseket kapnak a létesítményről.
A kosarasok bemutató meccse után Tanár-Diák mérkőzést rendeztek, melyen Kocsis Fülöp metropolita érsek is részt vett, a találkozó előtt pedig Kovács Balázs átadott az atyának egy Hanga Ádám által dedikált DEAC-mezt.