Ki kicsoda? – Halmai Norbert

Legújabb rovatunkban a DEAC Kosárlabda Akadémia megújult stábjának edzői gárdáját vesszük górcső alá. Ezúttal a fiú U16-osok edzőjének, Tedi Bukovnak a segítőjét, Halmai Norbertet mutatjuk be.

A szakember a Szolnoki Kosárlabda Akadémiáról érkezett a DEAC-hoz.
Tizennyolc évesen abbahagytam az aktív játékot, azonban nagyon hiányzott a sportág, szerettem volna a kosárpalánk közelében maradni. Így kilenc évvel ezelőtt edzősködni kezdtem. Ezen a pályán megtaláltam a számításomat, mert ez olyan szakma, amely folyamatosan fejlődik, így tőlünk is megkívánja, hogy naprakészek legyünk. Azért is szerettem volna Debrecenbe kerülni, mert Berényi Sándort régóta ismerem, ő olyan kvalitásokkal bír, hogy tudtam, a legjobb team-et fogja felépíteni. A fejlődésem érdekében mindenképpen szerettem volna részese lenni a rendszernek – jelentette ki Halmai Norbert, aki komoly terveket sző a jövőre nézve.

– Rövid-, közép- és hosszútávú célom is van. Rövid távon szeretnék beilleszkedni, és minél jobban megismerni mindenkit az akadémián: az edzőket, a technikai stábot és a játékosokat. Még jobban el akarom sajátítani a kosárlabda angol szaknyelvét, és minél többet kommunikálni ezen a nyelven. Közép távon szeretnék elsősorban az U16-os válogatott stábjának tagja lenni. Távolabbi célom pedig, hogy mondjuk Euroliga-edző legyek, de jelenleg elsősorban utánpótlásban gondolkodom.