Újfent dupláznak kadettjeink

Folytatódik a meccsdömping: péntek délután a juniorjaink Pakson vizitálnak, U20-asaink szombaton a Sopron KC-t fogadják, míg első és második számú U16-os alakulatunk a Szent Efrém tornacsarnokban lép parkettre vasárnap délután. 

Akadémistáink hétvégi menetrendje a juniorok paksi szereplésével veszi kezdetét. Pethő Ákos fiai az előző körben Szombathelyen a Falco-Vulcano Energia KC gárdáját fektették két vállra, az utóbbi diadallal pedig hamar elfeledtették a pécsi fiaskót. A soron következő riválisukat október elején már vendégül látták a debreceniek, ahol magabiztos 80-45-ös hazai siker született. Ezt a bravúrt ismételnék meg idegenben is a mieink, hogy tovább tapadjanak az NKA alakulatára, ezúttal viszont a sérülés miatt távolmaradó Varga Ferenc nélkül lépnek pályára Pakson.

A program a bajnoki címvédő U20-as brigád hazai összecsapásával folytatódik szombat délután. Kovács Imre legénysége a huszáros véghajrával bezsebelt paksi győzelem után folytatná a menetelést a siker útján a Sopron KC ellen hazai környezetben. A dunántúliak idei mérlege nem túl rózsás, ugyanis a kiírás során mindössze egyszer jártak sikerrel, így jelenleg 1-6-os mutatóval a csoport utolsó helyén állomásoznak. Növendékeink tehát esélyesként várhatják a fordulót, ám nem árt vigyázniuk, hiszen okozhatnak meglepetést a soproni fiatalok. A mérkőzést a helyszínről élőben közvetítjük.

Vasárnap az U16-os korosztály kerül reflektorfénybe, ugyanis a meccsdömpinget a Szendrei Fruzsina vezette U16/B együttes folytatja a Szent Efrém tornacsarnokban. A 13 órakor kezdődő találkozón a Békési SZSK legénységével méri össze tudását az alapszakaszban egyelőre még győzelem nélkül álló második számú kadett csapat. A békésiek a mieinkhez hasonlóan 0-5-ös mérleggel rendelkeznek, így az előző fordulóban a Vasas Akadémiát kis híján felülmúló cívisvárosiaknak jó esélyük lehet rossz sorozatuk megszakítására.

A „kiskadettek” találkozója után a DEAC és a Sopron U16-osai mérkőznek meg a hétvége zárásaként. Jávor Barna fiai legutóbb a B-jelű csapathoz hasonlóan szintén a pasarétiekkel játszottak, ahol végül a listavezető Vasas magabiztosan győzött, így a hajdúságiak mutatója 3-3-ra módosult. A soproniak a jó szezonkezdés után négy mérkőzés óta tartó rossz szériával küzdenek az alapszakaszban, így a Debrecen ezt kihasználva és a múltkori hibákon javítva ismét győztes útra léphet a dunántúliakkal szemben a hét utolsó napján.

U23-asaink jelenleg sorozatban öt vereségnél tartanak az NB I B. Piros csoportjában, dolguk pedig ezúttal sem lesz egyszerű, hiszen a közvetlen rivális CKE vendégeként szerepelnek vasárnap délután. Bővebb beharangozót a DEAC felnőttcsapatának honlapján olvashatnak hamarosan.

Hétvégi program:

November 17. péntek

16:00 Atomerőmű SE U18A – DEAC KA U18/A

Helyszín: Paks, ASE Sportcsarnok

November 18. szombat

15:00 DEAC KA U20 – Sopron KC U20

Helyszín: Debrecen, Oláh Gábor utcai Sportcsarnok

November 19. vasárnap

13:00 DEAC KA U16/B – Békési SZSK U16/A

16:00 DEAC KA U16/A – Soproni SI KA SKC/A

Helyszín: Debrecen, Szent Efrém Tornacsarnok

17:00 CKE – DEAC U23

Helyszín: Cegléd, Gál József Sportcsarnok