A magyar válogatottal készül Varga Ferenc az U16-os Európa-bajnokságra

Az MKOSZ edzőközpontban akadémiánk szakmai igazgatóhelyettese, Faragó Péter kezei alatt edzőtáborozik Székesfehérváron a fehér-feketék játékosa is.

A korosztályos magyar válogatott jelenleg 18 fős kerettel készül a B-divíziós EB-re, az összetartásra a debreceni Varga Ferenc is meghívást kapott. A kontinenstornán augusztus 11. és 20. között a keretszűkítés után a legjobb 12 fővel képviselik majd hazánkat Szófiában.

– A felkészülési mérkőzések és házibajnokságok folyamatosan zajlanak, legközelebb július 26-27.-én Bosznia-Hercegovinával játszunk két meccset itt Székesfehérváron. Feri szerencsére elég hamar beilleszkedett, úgy gondolom van esélye bekerülni a végleges keretbe, mert érti a rendszert, illetve nagyon gyorsan tanul. Természetesen van még min csiszolni, de sok jó potenciál van benne, amit a válogatottban tud kamatoztatni, és a játékával segíteni tudja a csapatot. – összegezte Faragó Péter, a DEAC KA Szakmai Igazgatóhelyettese.

Debreceniek szerepelnek még az U20-as válogatottban is, jelenleg Neuwirth Bence és Kovács Ákos is az MKOSZ  edzőközpontban készül, így velük kiegészülve négy fő képviseli a DEAC-családot a válogatottban.

Mindig jólesik meghívást kapni a válogatottba, korábban Ukrajnában már voltam hasonló összetartáson, szóval ez egy pozitív dolog számomra. Nagyon szeretem az ilyen táborokat, mert lehetőségem van az ország legjobb korosztályos játékosaival edzeni és játszani. Kiváló a hangulat a csapatban, a fiúk szurkolnak, segítenek a pályán és azon kívül is. Összességében elégedett vagyok! – mondta Varga Ferenc, a DEAC KA fiatal játékosa.