Bízik benne, hogy jó benyomást keltett

A napokban edzőtáborban volt az U16-os és az U18-as férfi kosárlabda-válogatott Székesfehérváron. A cívisvárosi Berényi Sándor által dirigált U16-os keretbe három – Czipka Milán, Varga Boldizsár, Seszták Miklós -, a tizennyolc évesek gárdájába pedig két – Kiss Kolos és Kalassai Martin – debreceni játékos is meghívót kapott. A DEAC U23-as csapatának 2003-as születésű kosarasával, Kalassai Martinnal beszélgettünk az elmúlt két hétről.

Nagyon jól éreztem magam az edzőtáborban – kezdte mondandóját a játékos. – Ezúttal az összeszokáson volt a hangsúly, és hogy a szakemberek felmérjék, ki kire képes, hol tart most a játékban. Emellett egyéni képzések is voltak, de nem ez volt az elsődleges. Bízom benne, hogy jó benyomást keltettem az edzőkben, noha van még miben fejlődnöm. Elmondták, miben kell javulnom, és eszerint dolgozom tovább – tette hozzá Kalassai, aki korábban éppen a válogatottnál szenvedett sérülést.

Ez azonban már a múlté, és most plusz bizonyítási vágy dolgozott benne az U18-as keret tagjaként.
Martintól megtudtuk, hogy ősszel ugyancsak lesz egy összetartása a válogatottnak, de oda olyan kosárlabdázókat hívnak majd be, akik most nem voltak tagjai a tizenhat fős keretnek.

A fotón balról jobbra: Horváth Imre, Czipka Milán, Kiss Kolos, Varga Boldizsár, Kalassai Martin, Seszták Miklós, Berényi Sándor