Hazatértek korosztályos válogatottjaink

Négy napig készült Székesfehérváron a fiú U20-as és U18-as kosárlabda-válogatott. Előbbi gárda debreceni vonatkozása, hogy a DEAC felnőttcsapatának vezetőedzője, Kovács Adrián irányítja, a csapat munkáját pedig erőnléti edzőként Széll Gábor segíti. Akadémiánk játékosai közül többen is meghívót kaptak az összetartásokra: az idősebbek között Neuwirth Bence, Csikai András és a kölcsönben Miskolcon pattogtató Tóth Gergő, míg a tizennyolc éven aluliaknál Czermann Patrik és Kiss Kolos képviselte a debreceni színeket.

Az U20-as nemzeti csapatnál szerzett tapasztalatairól Kovács Adrián szövetségi kapitány beszélt.
Nagyon sok pozitív impulzus ért az elmúlt napok során, teljesen más szerepkörben dolgoztam, mint a hétköznapokban, más célokkal, más közegben. Az összetartás előtt megfogalmaztuk céljainkat, melyeket sikerült elérnünk. Megismerkedtünk a kerettel és leraktuk a közös munka alapköveit, valamint megbeszéltük a filozófiánkat, szabályainkat. Remek visszajelzéseket kaptunk, a pozitív légkör azonnal kialakult, és úgy gondolom, szakmailag is mindenki tudott hazavinni magával valamit – mondta a tréner, aki „sajátjairól” is rendkívül elégedetten nyilatkozott.

Teljes mértékben meg vagyok elégedve a debreceniekkel, mindhárman hozták az elvárható szintet. Neuwirth Bence hozzáállásában és munkamoráljában is a megszokott színvonalat nyújtotta, és bebizonyította, hogy a saját korosztályában az ország legjobbjai között a helye. Csikai András és Tóth Gergő speciális szerepkörben érkeztek, tisztában voltak azzal, hogy mit szeretnék tőlük látni, és meg is tudták valósítani az elképzeléseimet. A kosarasok mellett a szakmai stáb is remekül működött együtt, a szintén a DEAC kötelékébe tartozó Széll Gábor újszerű módszereivel rengeteget segített nekünk az edzések előtt és után – zárta szavait az U20-asok vezetőedzője.

Az U18-asok felkészülését akadémiánk üdvöskéje, Kiss Kolos összegezte honlapunknak.

Három napot töltöttünk a Fejér megyei városban, ahol négy edzésen vettünk részt. Főként a támadások gyakorlására helyeztük a hangsúlyt. Jól éreztem magam, hasznos és jó hangulatú tréningek voltak. A válogatottat irányító Pethő Ákos is elégedett volt a munkánkkal és elmondta, szem előtt vagyunk, figyelik a teljesítményünket, s annak fényében postázzák majd a meghívókat a nagyváradi B-divíziós Európa-bajnokságra. Korábban már volt szerencsém kontinensviadalon részt venni, ami óriási élmény, így minden követ meg fogok mozgatni annak érdekében, hogy az utazó keret tagja lehessek a nyáron –foglalta össze mondandóját a tizenhét esztendős játékos.