Ismét számítottak akadémistáinkra a válogatottakban

A héten U16-os válogatott összetartást és U14-es kiválasztótábort is rendeztek Székesfehérváron. A tizenhat éven aluliak nemzeti csapatának szövetségi kapitánya, Berényi Sándor sajátjai közül ezúttal Debreczeni Olivérnek és Varga Boldizsárnak szavazott bizalmat, míg a serdülőknél hárman, Fekete-Gál Csongor, Schmiedt Péter és Váróczy Gergő képviselték a DEAC színeit.

Március 28. és 31. között Székesfehérvárra látogattak Magyarország legígéretesebb kadett-korosztályú kosarasai. Az U16-os válogatott szakmai munkáját akadémiánk kötelékéből Berényi Sándor vezetőedzőként, Horváth Imre másodedzőként, míg Debity Boglárka gyógytornászként segítette. A keretben két hajdúsági illetőségű játékos, Debreczeni Olivér és Varga Boldizsár kapott helyet.

– Már korábban is volt szerencsém válogatott-összetartáson részt venni, de ilyen jól még sosem éreztem magam a nemzeti csapatnál – kezdte beszámolóját Debreczeni Olivér. – Úgy gondolom, hogy rengeteget fejlődtem a korábbi edzőtáborokhoz képest, így a pályán is sokkal magabiztosabban mozogtam. Rendkívül inspirált a közeg, hiszen napról-napra remek játékosokkal kellett felvennem a versenyt. Különösen jól esett, hogy a trénerek egyénileg is sokat foglalkoztak velünk, odafigyeltek ránk és azonnal kijavították a hibáinkat. Összességében csupa pozitív tapasztalattal gazdagodtam – foglalta össze gondolatait a fiatal erőcsatár.

A kadetteket a serdülők váltották a királyok városában. A 2007-es korosztály legjobbjai a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének kiválasztó-képző programjában vettek részt március 31. és április 3. között. Váróczy Gergő szerint a meghívott debreceniek teljes mértékben megállták a helyüket.

– Produktív napok állnak mögöttünk, sokat és keményen edzettünk. A megszokottnál jóval nagyobb szerepet kapott az egyéni képzés, a taktika háttérbe szorult. Néhány játékelemet máshogy közelítettünk meg, mint klubcsapatunknál, ami okozott némi nehézséget számunkra, de ezzel együtt is úgy gondolom, hogy mindhárman beigazoltuk a meghívás jogosságát – nyilatkozta az ifjú magasember.