U18: A rájátszás döntője vár fiainkra

Faragó Péter legénysége egy soproni győzelemmel hatalmas lépést tehet a rájátszás megnyerése felé, azonban a szezonban még egyetlen csapat sem tudott sikerrel távozni a hűség városából.

Kétségtelenül az idény egyik legfontosabb találkozója vár sorozatban hat diadalnál járó juniorjainkra, akik a listavezető Soproni Sportiskola otthonában karnyújtásnyi közelségbe kerülhetnek a play-off első helye felé. A mieink két körrel a szakasz lezárulta előtt 10-2-es mérleggel a tabella második pozícióját foglalják el, mindössze egyetlen sikerrel lemaradva az éllovas dunántúliaktól. A felek legutóbbi összecsapását elsöprő fölénnyel húzták be a cívisvárosiak (84-53), így amennyiben Jankó Csabáék a visszavágón is felülkerekednek, megelőzik riválisukat a tabellán, sorsuk pedig a saját kezükbe kerül az utolsó forduló előtt.

Ha viszont a Sopron nyeri a rangadót, biztosan első kiemeltként vághat neki az országos döntőnek, míg ezen forgatókönyv szerint a hajdúságiaknak a második helyezés bebiztosítására kell majd fókuszálniuk a zárókörben. A jelenleg harmadik Vasas Akadémia csak abban az esetben kerülhet a Faragó-fiúk elé, ha mindkét hátralévő ütközetét hozza, miközben a DEAC a soproni túrát követően Pécsett is veszít. Az angyalföldiek sorsolása megegyezik fiataljainkéval, csupán a sorrend fordított: a fővárosiak előbb a Rátgéber Akadémiához látogatnak, majd a Sopront fogadják.

Visszatérve a soron következő derbire, az odavágó eredményéből vétek lenne kiindulni, már csak azért is, mert a narancssárga-fehérek némileg tartalékos kerettel vizitáltak februárban az Oláh Gábor utcán. Carlos Vallejo tanítványai ráadásul egyedül ifistáinkkal szemben botlottak a 2022-23-as bajnoki kiírás során, így értelemszerűen makulátlan mutatóval rendelkeznek hazai pályán.

Láthatjuk tehát, hogy borzasztóan nehéz feladat elé néznek Hőgye Patrikék, ám, ha valamire, kirobbanó formájukra bátran alapozhatják reményeiket, és önbizalomtól telve várhatják a csütörtök délutáni csúcsmeccset, mely 14 órakor veszi kezdetét a Krasznai Ferenc Egyetemi Sportcsarnokban.