U19: Hosszabbításos vereség a szegedi kosárzáporban

Elképesztően fordulatos mérkőzést vívott egymással a Szedeák és a DEAC Kosárlabda Akadémia juniorcsapata szerda délután. Az ütközetet Fekete-Gál Csongor triplájával a rendes játékidő legvégén túlórára mentették a fehér-feketék, a hosszabbítás utolsó szava mégis a hazaiaké lett, akik 106-103-ra nyertek.

Kissé beragadtak a rajtnál a hajdúságiak, soraikból egyedül Szentkuti Ákos és Fekete-Gál Csongor látszott élesnek az első felvonás során. A debreceniek tizenkilenc pontjából három híján mindegyiket az említett duó szerezte, ám a nagyobb problémát inkább a védekezés – vagyis annak hiánya – okozta. A házigazda tíz perc alatt nem kevesebb, mint huszonnyolc egységig jutott, s így kilenccel vezetett a szünetben. (28-19)

A folytatásra alaposan gatyába rázta együttesét Kádár Tamás vezetőedző. A cívisvárosiak a továbbra is kiválóan teljesítő Szentkuti vezényletével átrohantak vendéglátójukon; a második etap feléhez érkezve már a DEAC járt kilenccel előrébb. (32-41) A Szedeák azonban a teljes összeroppanás helyett a talpraállást választotta, és a félidő befejeztére főként a parádézó Laluska Bence kosarai révén visszaszerezte a fórt. (47-46)

Laluska feltartóztatása a fordulás után is fejtörést okozott a mieinknek, a harmadik felvonás derekára tizeneggyel meglépett a Szeged. (64-53) A kialakított előnyt nagyságrendileg a záró periódus elejéig tudta tartani a hazai gárda, ekkor ugyanis emberes hajrába fogtak növendékeink. A deficit kiradírozásából Fekete-Gál, Szentkuti. Varga Ferenc és Szász-Veres Márk egyaránt kivette a részét, a pontgyártás tekintetében leginkább előbbit lehet dicsérni. Szűcs Nándor első triplája jobbkor nem is eshetett volna be, lévén ezzel fordított a DEAC (77-78), ám újfent érkezett válasz a túloldalról. Úgy tűnt, hogy az utolsó minutumok őrületes adok-kapokjából a Szedeák kerül ki győztesen, de Fekete-Gál Csongor egy hatalmas bombával kiharcolta a hosszabbítást. (90-90)

A túlórát Szentkuti találatai nyitották, lélegzetvételnyi egérútjoz jutottak növendékeink. (91-94) Kedvezőbb pozíciójukat sajnos nem sokáig élvezhették, hiszen Laluska, valamint a mellé a kulcspillanatokban felzárkózó Kis Viktor villanásaival a találkozó végül a Tisza-partiak javára dőlt el.

U19-eseink két diadalt követően elszenvedték első vereségüket az idényben, és pillanatnyilag csoportjuk második helyét foglalják el.

Szedeák U19 – DEAC KA U19 106-103 – hosszabbítás után.

DEAC KA: Szentkuti 36/15, Varga F. 12/9, Fekete B. -, Fekete-Gál 31/9, Szilágyi -.
Csere: Szász-Veres 7/3, Orbán 10, Szűcs N. 5/3, Vadai 2, Szafkó, Gábor-Győri, Csécsei.
Vezetőedző: Kádár Tamás
Másodedző: Szendrei Fruzsina