U21: Rajt-cél diadal Körmenden!

Kitűnő rajtjával megalapozta győzelmét U21-es csapatunk, mely végig vezetve, 92-74-re nyert az Egis Körmend vendégeként.

Álomszerűen kezdődött a mérkőzés a mieink számára: Kovács Imre tanítványai négy perc alatt tizennégy egységig jutottak, miközben saját gyűrűjük teljesen érintetlen maradt. Ugyan a nyitó felvonás második felében a Schmera Gergely-Nagy Péter-Geröly Márton trió találatai révén életjelet adtak magukról a körmendiek, a pihenő elérkeztekor kétszámjegyű fórt birtokolt a DEAC – köszönhetően többek között a három triplát is behintő Várszegi Ádám teljesítményének. (19-29)

A folytatásban gyorsan megfelezte hátrányát a vasi alakulat, de fordulat helyett egy 11-0-s debreceni futás következett, melynek eredményeképp ismét megléptek akadémistáink. (26-42) A félidőt Vérszegi negyedik bombája zárta, a nagyszünetben minden addiginál jelentősebb, tizenhét pontos differencia szerepelt a kijelzőn. (30-47)

A térfélcsere után is hármasával termeltek a fehér-feketék: Flasár Botond 2+1-es akcióját Fekete-Gál és Várszegi távolija követte. A harmadik periódus korai szakaszában már közel behozhatatlan mértékű előnyt birtokoltak növendékeink, a csata mégsem dőlt el, ugyanis a Körmend apránként újra látótávolságon belülre küzdötte magát. (49-64)

Arról, hogy a hajrában ne kelljen izgulnunk, Fekete-Gál Csongor, valamint Balázsi Ákos gondoskodott, kettejük villanásaival tartották megnyugtató vezetésüket a hajdúságiak. Az ütközet végén Szász-Veres Márk vitte be a kegyelemdöféseket, a cívisvárosiak mutatós, 92-74-es sikerrel abszolválták kirándulásukat az ország túlsó végén, ezzel kiköszörülve a csorbát a PVSK elleni múlt heti vereség okozta csorbát.

Egis Körmend U21 – DEAC KA U21 74-92 (19-29, 11-18, 19-17, 25-28)

DEAC KA: Varga S. 13/3, Balázsi Á. 8/6, Várszegi 18/18, Kovács Á. 7, Flasár 9.
Csere:
Fekete-Gál 16/6, Hegedüs 8, Szász-Veres Márk 10, Varga F. 3/3, Szilágyi -.
Vezetőedző: Kovács Imre
Másodedző: Jávor Barna

Kovács Imre: – Gratulálok a fiúknak, remekül reagáltak az előző körös vereségre. Jól kezdtünk, és bár voltak kisebb hullámvölgyeink, végig kontrolláltuk az események alakulását.