Meccs meccs hátán

A fővárosban duplázó U18-asokon kívül akadémiai csapataink zömét megtekinthetik az érdeklődők Debrecenben ezen a héten.

Juniorjaink egy rövid pihenőt követően folytatják országjáró „turnéjukat”. Pethő Ákos együttesének idáig kevés babér termett a várostáblán kívül a rájátszás során, lévén Csécsei Gergőék Kecskeméten és Sopronban is alulmaradtak. A táblázat negyedik pozícióját elfoglaló fehér-feketék a pillanatnyilag közvetlenül előttük rangsoroló Budapesti Honvédnál javítanák kisiklásaikat kedden kora este. Az idegenbeli play-off meccsek sorát pénteken Pasaréten be is fejezik U18-asaink, akik a Vasas másodszori legyűrésével karnyújtásnyi közelségbe kerülhetnek a fináléba való kvalifikáció felé.

A cseh EYBL túra után ezúttal már saját csarnokában szerepelhet U16-os A-csapatunk: Jávor Barna és Nagy Lajos fiai a kaposvári fiatalokat fogadják a Nemzeti Fiú Kadett bajnokság rájátszásának piros csoportjában. A péntek délutáni derbi kiváló erőfelmőrőként szolgálhat a mieink számára, ugyanis az alapszakaszt 11-3-as mérleggel abszolváló somogyiak szintén az országos döntőbe jutásért harcolnak. A 17 órakor kezdődő találkozót a DEAC Kosárlabda Akadémia YouTube csatornáján élőben közvetítjük.

Ha valakikre, akkor U20-asainkra ráférne egy szép diadal – Kovács Imre tanítványai rendkívül meglepő módon legutóbbi öt bajnokijukból négyet elveszítettek. Remek őszi teljesítményüknek köszönhetően ezzel együtt sincsenek nagy bajban a címvédő Várszegi Ádámék, akik továbbra is a tabella második helyén állnak, azonban több botlás már kevésbé fér bele, annál is inkább, mivel immáron az alapszakasz hajrájánál tartanak. Szombaton a tizedik Falco-Vulcano Energia KC Szombathely érkezik az Oláh Gábor utcára, melynek legyőzése fontos lépés lenne az országos döntő irányába.

Első számú serdülő alakulatunk is a cívisvárosban játszik a hétvégén, Bazsik Péter legénysége az NKA Pécs, a Vasas Akadémia, valamint a miskolci MEAFC növendékeit vendégeli meg a Szent Efrém Tornacsarnokban a főtábla harmadik körében.

A serdulő B-alakulatot is parkettre szólítja a kötelesség, Szendrei József különítménye Kossuth Gimnáziumban nyíregyházi, illetve egri riválisait fogadja. A keleti csoport első fordulójában a hajdúságiak mindkét összecsapásukat győzelemmel abszolválták, így bizakodva várhatják a hétvégi fordulót.

Zárásképpen említést kell tennünk U23-asainkról is, akik szintén dupláznak az aktuális játékhéten – szerda este a Miskolc elleni, korábbról elhalasztott csatát pótolják Kádár Tamásék, míg vasárnap délután a Cegléd teszi tiszteletét a Nagyerdőn. További részletekért figyeljék a DEAC felnőttcsapatának honlapját.

A heti program:

02. 27. kedd
17:30 – Budapesti Honvéd U18-DEAC KA U18

02.28. szerda
18:00 – DEAC U23-MEAFC-Peka Bau

03. 01. péntek

16:50 – Vasas Akadémia U18-DEAC KA U18
17:00 – DEAC KA U16/A – KASI/A

03. 02. szombat

12:45 – NKA Pécs/A – DEAC KA U14/A
15:00 – DEAC KA U20-Falco-Vulcano Energia KC Szombathely U20
16:00 – DEAC KA U14/A – Vasas Akadémia/A 

03.03. vasárnap

09:00 – MEAFC U14/A – DEAC KA U14/A
10:30 – Nyíregyházi Sportcentrum/A – DEAC KA U14/B
16:00 – DEAC U23-Ceglédi KE
17:00 – DEAC KA U14/B – Egri VSI KOK/A