U16/A: Irány a finálé!

A DEAC Kosárlabda Akadémia kadett együttese Kaposváron lépett parkettre az országos döntőért vívott párharc visszavágóján. Bazsik Péter tanítványai a bravúros záró etapnak köszönhetően a Dunántúlon is győztesként hagyták el a parkettet, ezzel biztosítva helyüket a legjobb nyolc között.

Az első mérkőzésen akadémistáink ötven pontos diadalt arattak a Tóth Árpád Gimnázium csarnokában, így bizakodva utaztak a somogyiak otthonába vasárnap délután. A második összecsapást a hazaiak kezdték jobban: Pucz Zalánék egy rögtönzött 7-0-ás periódussal kezdték meg az összességében ötven pontos hátrányuk ledolgozását. Az etap derekán már két számjegyűre kúszott a hazaiak előnye (15-5), ám az első tíz perc végéhez közeledve Fekete-Gál Csongor és Laluska Bence vezényletével jócskán faragni tudtak a különbségen a hajdúságiak. (20-16) A második negyedre rendezte sorait Bazsik Péter legénysége: Sziegl és Csécsei szépen tartották a frontot, de a Delfinek lendülete sem hagyott alább, így öt perccel a félidő előtt egállal álltak a csapatok (27-27) A szünetet megelőző percekben felváltva estek a találatok, majd Laluska remekelésével és Antal Erik hármasával el tudott mozdulni a DEAC. (35-37)

A fordulás után ismét a Kaposvár akarata érvényesült, és a jól ütemezett hármasokkal tűzdelt akcióik után ismét a tízet súrolta a debreceni deficit. (50-41) A negyed második felében Balai Olivér kosaraival állta a sarat a vendég gárda, majd Laluska és Csécsei találatai ellenére a harmadik etap végére is megőrizték a Dunántúliak a kilenc egységnyi fórjukat. (60-51) A záró felvonásra megelégelték a mieink, hogy a házigazdák diktálják a tempót, és minden erejüket mozgósítva megkezdték hátrányuk ledolgozását: ami öt perccel a vége előtt Laluska hármasa után mindössze már csak öt pont volt. (68-63) A véghajrában először nem jöttek a találatok, majd az utolsó két percben Fekete-Gál parádés menetelésének köszönhetően a lefújás pillanatában már 71-72-es DEAC vezetés állt az eredményjelzőn, így a mieink bebiztosították helyüket az országos döntőbe. A finálét 05.12. és 05.15. között rendezik Pécsett.

KASI Delfinek/A – DEAC KA U16/A 71-72 (20-16, 14-21, 26-14, 11-21)

DEAC: Sziegl 6, Csécsei 9, Váróczy 2, Fekete-Gál 24/3, Hámornyik 3,

Csere: Laluska 14/3, Antal 6/3, Balai 6, Mátyus 2, Kincses -, Szilágyi -.

Vezetőedző: Bazsik Péter

Másodedző: Jávor Barna