A cél, hogy az aranyért játsszanak

Szerdai győzelmével bejutott az Országos Fiú Junior Bajnokság elődöntőjébe, azaz biztosan éremért játszhat a DEAC Kosárlabda Akadémia U18-as gárdája. A debreceni fiatalok a Kőbányán zajló nyolcas döntő első felvonásán hétpontos sikert arattak a Kecskeméti KA ellen.
Pénteken 16 órától tehát ismét pályára lépnek Kiss Kolosék, a döntőbe jutásért a házigazda Zsíros Akadémia Kőbányát kell legyűrniük. A kőbányaiak ebben a szezonban mumusnak számítottak, hiszen az ellenfél a rájátszásban hazai pályán 86-82-re győzött áprilisban, majd a Zsíros az Oláh Gábor utcából is nyertesen távozott (78-80).

– Nehéz meccs volt a szerdai, a srácokon éreztem is a feszültséget, hiszen az első fellépésük volt a nyolcas fináléban. A Kecskemét nem okozott számunkra meglepetést, erre számítottunk az ellenféltől, örülök, hogy támadásban és védekezésben is véghez tudtuk vinni amit elterveztünk, még ha nem is sikerült maradéktalanul – tekintett vissza a szerdai napra Kádár Tamás vezetőedző.

A DEAC KA bő rotációval játszott a kecskemétiek ellen, hiszen tizenegy játékosa volt bevethető, erre készül a Zsíros Akadémia ellen is.

– Mi ebben hiszünk, és abban, hogy fizikálisan bírni fogjuk a tempót, kiváló a hátterünk itt a szálláshelyünkön, Budaörsön is. Itt vannak a szakembereink, azok a kollégák, aki biztosítják a kitűnő regenerációt – fogalmazott a tréner, aki elismerte, az említett két, rájátszásbeli vereség miatt van bennünk revánsvágy.

– Szeretnénk visszavágni, de ennél fontosabb, hogy aranyéremért akarunk játszani. Szoros, ki-ki meccseket vívtunk a holnapi ellenféllel tavasszal, itt az ideje, hogy most mi nyerjünk. Sosem volt titkolt célunk, hogy a játékosok fejlesztésén túl győzni is akarunk. Ezek a játékosok már közel vannak korban ahhoz, megtanuljanak teher alatt játszani és belevésődjön az agyukba, hogy minden meccs számít. Felkészültünk a Zsírosból, a srácok tudják, mire kell figyelniük és mit kell tenniük a pályán, a célunk a vasárnapi aranymeccs – jelentette ki Kádár Tamás.