A DEAC ripityára törte a Zalakerámiát

Simán verte a ZTE együttesét a száz pont fölött termelő egyetemi gárda.

A férfi kosárlabda Junior Bajnokság alapszakaszának A csoportjában fogadta a DEAC U18-as gárdája Zalakerámia ZTE KK-t csütörtökön délután az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban.
A cívisvárosi csapat vezetőedzője, Kádár Tamás ezúttal nem tudott a pálya mellett állni betegsége miatt, így ezúttal segítője, Horváth Imre irányította a DEAC-ot.

Durván belekezdett a házigazda, a nagy offenzívában Madarék a 3. percben már 9-0-ra vezettek a megzavarodott zalaiak ellen.
A folytatásban sem változott a játék képe túl sokat, jól lepattanóztak Sajgóék, és támadásban sem lehetett panasz a Debrecenre, ennek köszönhetően 28-15-tel mehettek az első pihenőre a felek.

Ötletesen folytatta a második negyedben is a DEAC, a játékrész közepére már több mint húsz ponttal vezettek a hazaiak. A már említett Madar Krisztiánnal Fekete Csongor és Turcsik Simon, illetve Turán Simon is igyekezett lépést tartani pontgyártásban, ebből pedig élvezetes kosárlabda kerekedett a DEAC-osok részéről. A nagy szünetben 60-28 volt az állás.

A harmadik negyedben kicsit jobban tartotta magát a Zalaegerszeg, de a végére mégis “rávert” három pontot a DEAC, ezzel tovább nőtt a különbség a két alakulat között (23-20).

Az utolsó etap elején az okozott némi derültséget, hogy úgy tűnt, a trénert, Horváth Imrét ott “csípte meg” a labda, ahol férfiembernek a legkellemetlenebb, de a szakember rögtön jelezte mosolyogva, nem érte találat.
Fekete és Madar továbbra sem álltak le a pontok termelésével, s mivel az egész csapat felszabadultan játszott, nagy lett a különbség a két együttes között. A DEAC átlépte a 100 pontos határt, három perccel a vége előtt már több mint negyven egységgel vezetett.

DEAC-ZTE 110-68 (28-15, 32-13, 23-20, 27-20)
Debrecen, Oláh Gábor utca, v.: Fülöp Ádám, Nyíri Péter.
DEAC: Madar 23, Turán 11, Turcsik 16/6, Fekete 21, Czermann 14. Cserék: Fülep 9/3, Magyari 2, Sajgó 2, Papy 5/3, Hibján 7/3.
Edző: Horváth Imre.
Horváth Imre: Elégedett vagyok a csapat teljesítményével, elsősorban az első félidőbeli játékunkkal. Szerettünk volna ehhez hasonló második félidőt produkálni, ez a harmadik negyedben nem valósult meg maradéktalanul. De egy felnőtt gárdánál is előfordul, hogy nagy előny birtokában kicsit kiengednek a játékosok. Ott többet hibáztunk támadásban, és könnyű kosarakat adtunk védekezésben. A végén szintén jól játszottunk, gratulálok a csapatnak, Kádár Tamásnak pedig mielőbbi gyógyulást és visszatérést kívánunk.