A második negyedben kiütötte ellenfelét a DEAC

A Kaposvár ellen kezdte meg a rájátszást az alapszakaszban az élen végző DEAC U18-as alakulata csütörtök délután. A debreceniek ezúttal nem a megszokott környezetükben, az Oláh Gábor utcán fogadták a somogyiakat, ugyanis ott nemzetközi bokszviadal zajlik, hanem a Szent Efrém tornacsarnokában csaptak össze velük.

Az első kosár ugyan a vendégeké volt a meccs kezdete után pár másodperccel, ezt követően viszont zsinórban ötöt – közte volt Lovas remek triplája is – dobott a DEAC. A negyed közepe felé a kaposváriak szereztek zsinórban hat pontot, át is vették a vezetést (7-10).
Az első pihenőig tartani tudta nem túl nagy előnyét a Kaposvár, a mieink mintha kicsit álmosan kezdték volna a találkozót (19-24).

A második felvonásból bő másfél perc ment el, amikor már a debrecenieknél volt az előny, sőt, egyre inkább beindult a hazai gárda. Hatalmas menetelésbe kezdett Kádár Tamás csapata, a második etapot brutális, 21-0-val indította, teljesen állva hagyva ellenfelét (40-24).
Czermann Patrik és Kalassai Martin egymás túllicitálva szórták a pontokat, ezt a játékrészt 32-3-ra nyerte a DEAC!

A nagyszünetben általános volt a vélekedés, hogy pokoli izgalmakra ezen a meccsen vélhetően már nem kell számítani, a házigazdák igen komoly erődemonstrációjának köszönhetően.
A harmadik negyed eleje nem hozott olyan mészárlást, mint az azt megelőző etap, de a magas embereink továbbra is kitettek magukért, ezért nem tudott hátrányából faragni a Kaposvár. Czermann nem csak eredményes volt, de a lepattanókat is szedte becsülettel, a DEAC egyik motorja volt ezen a napon. Szűken ezt a negyedet is megnyerték a fekete-fehérek, így 74-47-tel vághattak neki a záró tíz percnek.

A végére az is eldőlt, hogy minden pályára lépő hazai játékos eredményes volt, lazán és könnyedén kosárlabdázhattak a DEAC-osok. Öt minutum volt hátra, amikor 80-54-re vezetett a Debrecen. A folytatásban is maradt a két csapat közötti különbség, végül majdnem harminc ponttal, 94-65-re diadalmaskodott a DEAC.

DEAC KA-Kaposvár 94-65 (19-24, 32-3, 23-20, 20-18)
DEAC: Lovas 5/3, Madar 10, Turcsik 10/6, Fekete 5, Czermann 22. Cserék: Turán 3/3, Kalassai 16/3, Hegedűs 14/3, Ságodi 7, Sajgó 2. Edző: Kádár Tamás.

Kádár Tamás: Nem találtuk a ritmusunkat az első negyedben. A folytatásban agresszívebbek lettünk és gyors, pontos támadásokat tudtunk vezetni. Támadásban sok jó dolgot láttam vissza, védekezésben több hiányérzetem is van, muszáj jobb munkát végeznünk, ha el akarjuk érni a céljainkat.