A végén majdnem megfordítottuk

A keddi, Falco elleni reváns után szombaton ismét pályára lépett a DEAC Kosárlabda Akadémia U18-as fiú csapata, Kádár Tamás vezetőedző együttese ezúttal a rájátszás utolsó mérkőzését vívta. A már döntőbe került debreceniek ezúttal a Zsíros Akadémia/A csapatát látták vendégül az Oláh Gábor utcán.
Szoros, ám a hazaiak által uralt első negyedet produkáltak a felek, melyet Czermann kosara nyitott meg. A házigazdáknál ismét remekül és ponterősen játszott Kovács Ákos, aki már a felnőttek között is bemutatkozott, a Magyar Kupa elődöntőjében például öt pontot dobott. Az ötödik minutumban még egyenlő (10-10) volt az állás, de Madar, Kalassai és a már említett Kovács dobásai által már előnybe került a DEAC, a vendéglátók a negyed végét is megnyomták, így 26-21-gyel tudták le a játékrészt.

Kiváló Turán-csellel és egy közelivel indította a második etapot a DEAC, amely a negyed elején egyre inkább leszakította a Zsírost: Kiss Kolos büntetőivel a harmadik percben 33-21 volt az állás. A folytatásban magához tért kicsit a kőbányai csapat, ezért a nagyszünetig maradt a nagyjából tízpontos cívisvárosi előny (47-38).

Kőbányai hármassal rajtolt a második félidő, amire Fekete büntetője érkezett válaszul. Négy perc elteltével szép csendben felzárkózott a Zsíros Akadémia, már csak 48-45-re vezettünk. Sokat hibáztunk a palánk alatt, levegőben lógott az egyenlítés, 4:27-tel a negyed vége előtt be is következett (50-50).
Ezt követően átvették a vezetést a vendégek, egy tripla már 52-57-et jelentett, bár ebben a periódusban az addig kevesebbet játszók is pályára léphettek. Ez nem a mi negyedünk volt, 57-62-es Zsíros-vezetéssel ért véget.

A záró felvonás elején sem nagyon találtuk a ritmust, hat perccel a vége előtt azonban Madar kosara 63-66-os felzárkózást eredményezett, Hegedűsé pedig mindössze egy pontra olvasztotta a vendégek előnyét. Üldöztük a Zsírost, de minden kosarunkra volt válaszuk a fővárosiaknak, akik három perccel a lefújás előtt még hattal mentek.
Másfél minutum volt hátra, amikor nyolc pont lett a vendég előny, ekkor Kádár Tamás időt kért. Az ezt követő támadásunknál eladtuk a labdát, a Kőbánya kosarat dobott, így a hajó elúszni látszott. Bár sikerült szorosabbá tenni a meccset a végén egy triplával, de 10 másodperc volt hátra, és kihagytunk egy hármast, így nagy drámában 80-78-ra kikaptunk.

DEAC KA-Zsíros Akadémia 78-80 (26-21, 21-17, 10-24, 21-18)
DEAC: Madar 7, Kiss 10/3, Czermann 4, Kovács 12, Kalassai 12/6. Csere: Turán 8/6, Turcsik -, Udemezue 2, Magyari -, Fekete 3, Hegedűs 4, Ságodi 16/3. Edző: Kádár Tamás.
Kádár Tamás: Egy győztes meccs után elhittük, hogy mi vagyunk a bajnokok, aztán most pofára estünk. Edző kollégámmal a munkában hiszünk, a nélkül nem tudjuk elérni a céljainkat.