“Célunk a bajnoki cím megszerzése!”

Kádár Tamás csapata, az U18-as gárda parádésan teljesített az ősz folyamán. A DEAC Kosárlabda Akadémia alakulata a Fiú Junior Országos Bajnokságban mindössze egyetlen vereséget szenvedve az élen áll, olykor briliáns második félidőket produkálva.
A vezetőedzővel értékeltük az elmúlt fél évet.

Rendkívüli év van mögöttünk, hogyan élte meg a szakmai stáb, és miként a játékosok ezt? Mennyiben követelt más munkát ez tőletek?
Kádár Tamás: Márciusban sajnos le kellett állnunk, és következett egy hosszabb szünet, ezt mindenki nehezen élte meg, ezelőtt nem tapasztaltunk még ehhez foghatót. Nagy örömünkre júniusban a mostani csapat nagy részével elkezdődött a közös munka, két hetet tudtunk együtt dolgozni, ahol elsősorban ismerkedtünk és próbáltunk visszarázódni a mindennapi edzések világába. A technikai képzés mellett a preventív és az erősítő edzések is nagy hangsúlyt kaptak, figyelnünk kellett, hogy a hosszú kihagyás után a játékosok egészségesek maradjanak.

Elégedett lehet az ősszel nyújtott teljesítményükkel, hiszen csupán egy vereséget szenvedve a tabella élén állnak. Erre számított a felkészülés kezdetén?
Úgy gondolom, hogy a győzelem-vereség arány csak egy kis része az egésznek. Persze, mindig győzni akarunk, de annál nincs jobb érzés, amikor egy játékos a mérkőzésen is megmutatja a tanult elemeket, legyen az technikai vagy taktikai. Voltak nagyon jó meccseink, mint például a KTE vagy a Rátgéber Akadémia elleni. Ezeken a mérkőzéseken nagyon sok jó dolgot láttam vissza, amelyeket edzéseken gyakorlunk, ez okoz igazi boldogságot. Az év elején teljesen új csapat alakult. Tudtuk, hogy sok tehetséges játékosunk van, de ezeket a játékosokat be kellett építeni a rendszerbe, megtalálni a helyüket és csapattá formálni őket. Úgy gondolom, jó úton járunk.

Az első helyen túl mit tart a csapat legnagyobb sikerének, melyek a legfontosabb erényei?
A játékosok tudják a feladatukat a pályán. A keret nagyon bő, így könnyen előfordul az, hogy az egyik meccsen valaki tíz percet játszik, a következőn pedig 25 percet. A lényeg, hogy mindig tudnia kell a feladatát. A másik pedig a csapatkémia.

A DEAC vezetésétől milyen visszajelzéseket kaptak a jó szereplés kapcsán?
Az eredményeknek természetesen örülnek, de vannak jó értelemben vett negatív visszajelzések is a szakmai vezetésétől. Aminek meg én örülök, mert mindig van fejlődési lehetőség.

Mi a cél a szezon második felében?
Nehéz mérkőzések várnak még ránk, szeretnénk mindegyiken nyerni, és ez alatt az idő alatt a lehető legtöbbet fejlődni egyénileg és csapatban is. Célunk a bajnoki cím megszerzése!