Döntőt eredményezett a parádés játék!

A győzni akaráson túl a visszavágás is fűtötte a DEAC Kosárlabda Akadémia U18-as fiú csapatát az Országos Junior Bajnokság rájátszásának keddi meccsén, hiszen a Falco és az egyetemi alakulat nemrég találkozott Szombathelyen. Szombaton nem termett babér a cívisvárosiaknak, akkor a házigazdák 85-62-re legyőzték Kádár Tamás fiait. Kedden azonban egészen másként alakultak a dolgok.

Semmit nem jelentett, hogy a legelején négy ponttal is vezetett a Falco, ugyanis a DEAC erőtől duzzadó kosárlabdáján érezhető volt, itt csak a házigazdák nyerhetnek. Az ihletett formában kosarazó Kovács közelije már 9-9-re módosította az állást. Kalassai is gyártotta a pontokat, és bár sokáig felváltva dobálták a csapatok a kosarakat, a negyed végére már a DEAC volt előnyben (24-21).

A második etapban másfél perc után Kiss Kolos törte meg a pontcsendet, majd Kovács zsákolása már 33-26-ot eredményezett. Kalassai dupla triplája leszakította a vendégeket, brutális negyed volt, amely 49-28-cal ért véget.

A fordulás után tovább dózerolt a Debrecen: Kalassai, Kovács, Czermann, Ságodi, valaki mindig tett a közösbe, így futott a szekér. Fekete Csongor hármasával már több mint harminc pont lett a különbség, állva hagyta a Falcót a DEAC. Madar Krisztián és Turcsik is aktív volt, 72-40-nel indulhatott a záró felvonás.

A negyedik negyedben felszabadultabban játszhatott a házigazda, amely a 30 pont közeli különbséget kellően kiélvezte, ugyanakkor a cívisvárosiak fegyelmezettsége semmit sem csorbult. A vége 95-57 lett, a juniorjaink ezzel bejutottak az országos döntőbe.

DEAC-Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 95-57 (24-21, 25-7, 23-12, 23-17)
DEAC: Madar Krisztián 3/3, Ságodi 7/3, Kovács 28/3, Kalassai 29/15, Czermann 4. Csere: Turán -, Magyari -, Fekete 13/9, Kiss K. 6, Hegedűs -, Turcsik 5/3, Hibján -. Edző: Kádár Tamás.
Kádár Tamás: Gratulálok a csapatnak, sikerül megvalósítanunk az előre megbeszélteket. Boldogok vagyunk, ezzel a győzelemmel bejutottunk az országos döntőbe.